facebook> >

Innovatie in de schoonmaakbranche

24 mei 2022

De schoonmaakbranche is continu aan het vernieuwen. Om bij de tijd te blijven, is het handig om op de hoogte te blijven van alle innovatieve ontwikkelingen. De wereld draait 24/7 door. Ook in de schoonmaakbranche moeten we de technologie en diverse veranderingen blijven volgen, hierbij kun je denken aan het milieu, het coronavirus, de technologie en nog veel meer.  

Maar wat zijn die ontwikkelingen eigenlijk? En wat houdt het in? We vertellen je hier graag meer over.  

Microbiologisch schoonmaken 

Kortom, reiniging met bacteriën. Microbiële reinigingsproducten maken gebruik van in de natuur voorkomende goede bacteriën, hierdoor worden een groot aantal soorten organische vervuilingen op diverse oppervlakken kleiner gemaakt. De vervuiling krimpt en wordt oplosbaar waardoor het vuil gemakkelijk is te verwijderen.  

Microbiologische schoonmaakproducten werken door, zonder dat je het zelf door hebt. De geactiveerde goede bacteriën gaan aan het werk met het vuil. Dit kunnen ze wel doen tot twee dagen na het aanbrengen, maar ook korter als er geen vervuiling meer aanwezig is. 

Data-driven schoonmaak 

In de schoonmaakbranche wordt nu veel met digitalisering gewerkt, zowel voor grote en kleine bedrijven. Hierbij kun je denken aan IoT- toepassingen (Internet of things) en data-analyses. Toiletten worden niet meer op vaste tijden schoongemaakt, door middel van slimme sensoren weet de schoonmaker precies wanneer het toilet toe is aan een schoonmaakbeurt. Robots verzorgen het vloeronderhoud. En het schoonmaakpersoneel weet via een handige app wat het werkrooster is.  En dit is nog niet eens alles. Data-driven schoonmaak kan een hele boel voor jouw bedrijf betekenen. 

Verduurzaming in de schoonmaak 

Schoonmaakmachines en schoonmaakproducten die slecht zijn voor mens en milieu zijn niet meer van deze tijd. Wanneer je mee wilt gaan met verduurzaming kun je al rekening houden met de volgende aandachtspunten: 

  • Verwissel prullenbak zakken alleen wanneer dit nodig is 
  • Werk zo weinig mogelijk met agressieve middelen  
  • Werk zo weinig mogelijk met warm water  
  • Instrueer medewerkers op het juiste gebruik van middelen die niet goed voor het milieu zijn 
  • Meng chemische producten niet door elkaar  

Hospitality hoort bij de basis 

Aansluiten bij de klant gebeurt ook op medewerkersniveau. Met de juiste medewerkers op de juiste plaatst, zorg je voor een prettige en schone werkomgeving. Eén die meteen weet wat de doelen zijn van de klant en ook nog eens graag meedenkt. Met veel kennis in huis zorgen professionele schoonmakers voor een meerwaarde bij jou op de werkvloer.  

Multi serviceconcepten in de schoonmaak 

De schoonmaakbranche heeft namelijk veel meer in huis dan alleen maar een emmer water met een poetsdoek. Iets wat je namelijk ook snel ziet groeien is het Multi serviceconcept binnen de schoonmaakbranche. Zo kan een schoonmaakbedrijf naast schoonmaakdiensten ook bijvoorbeeld een cateringservice of huismeester voor klein onderhoud aanbieden.  Zo heeft de klant alles onder één dak. 

Kok Schoonmaak voor alle professionele schoonmaakwerkzaamheden 

Door de nieuwe ontwikkelingen en de simpele wil om te ondernemen, gebeuren er nu al mooie dingen in de schoonmaakbranche. Benieuwd wat Kok Schoonmaak voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, onze medewerkers vertellen je graag meer over onze diensten.  

Bij Kok Schoonmaak voeren wij onderstaande diensten graag voor jouw bedrijf uit.  

Recente blog posts

glasbewassing-kok-schoonmaak

7 redenen waarom glasbewassing zo belangrijk is

calendar icon 27 mei 2024

Heb je ooit stilgestaan bij de impact van schone ramen op jouw bedrijf? Hoewel het misschien een klein detail lijkt, speelt glasbewassing een cruciale rol in de uitstraling en efficiëntie van je bedrijfsomgeving. Van het verbeteren van de eerste indruk die klanten krijgen tot het verhogen van de productiviteit van je medewerkers, schone ramen hebben tal van voordelen. Ontdek waarom het de investering waard is om regelmatig een professioneel glazenwassersbedrijf in te schakelen en hoe dit jouw bedrijf ten goede kan komen.

info icon Verder lezen
glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten