Innovatie in de schoonmaakbranche

24 mei 2022

De schoonmaakbranche is continu aan het vernieuwen. Om bij de tijd te blijven, is het handig om op de hoogte te blijven van alle innovatieve ontwikkelingen. De wereld draait 24/7 door. Ook in de schoonmaakbranche moeten we de technologie en diverse veranderingen blijven volgen, hierbij kun je denken aan het milieu, het coronavirus, de technologie en nog veel meer.  

Maar wat zijn die ontwikkelingen eigenlijk? En wat houdt het in? We vertellen je hier graag meer over.  

Microbiologisch schoonmaken 

Kortom, reiniging met bacteriën. Microbiële reinigingsproducten maken gebruik van in de natuur voorkomende goede bacteriën, hierdoor worden een groot aantal soorten organische vervuilingen op diverse oppervlakken kleiner gemaakt. De vervuiling krimpt en wordt oplosbaar waardoor het vuil gemakkelijk is te verwijderen.  

Microbiologische schoonmaakproducten werken door, zonder dat je het zelf door hebt. De geactiveerde goede bacteriën gaan aan het werk met het vuil. Dit kunnen ze wel doen tot twee dagen na het aanbrengen, maar ook korter als er geen vervuiling meer aanwezig is. 

Data-driven schoonmaak 

In de schoonmaakbranche wordt nu veel met digitalisering gewerkt, zowel voor grote en kleine bedrijven. Hierbij kun je denken aan IoT- toepassingen (Internet of things) en data-analyses. Toiletten worden niet meer op vaste tijden schoongemaakt, door middel van slimme sensoren weet de schoonmaker precies wanneer het toilet toe is aan een schoonmaakbeurt. Robots verzorgen het vloeronderhoud. En het schoonmaakpersoneel weet via een handige app wat het werkrooster is.  En dit is nog niet eens alles. Data-driven schoonmaak kan een hele boel voor jouw bedrijf betekenen. 

Verduurzaming in de schoonmaak 

Schoonmaakmachines en schoonmaakproducten die slecht zijn voor mens en milieu zijn niet meer van deze tijd. Wanneer je mee wilt gaan met verduurzaming kun je al rekening houden met de volgende aandachtspunten: 

  • Verwissel prullenbak zakken alleen wanneer dit nodig is 
  • Werk zo weinig mogelijk met agressieve middelen  
  • Werk zo weinig mogelijk met warm water  
  • Instrueer medewerkers op het juiste gebruik van middelen die niet goed voor het milieu zijn 
  • Meng chemische producten niet door elkaar  

Hospitality hoort bij de basis 

Aansluiten bij de klant gebeurt ook op medewerkersniveau. Met de juiste medewerkers op de juiste plaatst, zorg je voor een prettige en schone werkomgeving. Eén die meteen weet wat de doelen zijn van de klant en ook nog eens graag meedenkt. Met veel kennis in huis zorgen professionele schoonmakers voor een meerwaarde bij jou op de werkvloer.  

Multi serviceconcepten in de schoonmaak 

De schoonmaakbranche heeft namelijk veel meer in huis dan alleen maar een emmer water met een poetsdoek. Iets wat je namelijk ook snel ziet groeien is het Multi serviceconcept binnen de schoonmaakbranche. Zo kan een schoonmaakbedrijf naast schoonmaakdiensten ook bijvoorbeeld een cateringservice of huismeester voor klein onderhoud aanbieden.  Zo heeft de klant alles onder één dak. 

Kok Schoonmaak voor alle professionele schoonmaakwerkzaamheden 

Door de nieuwe ontwikkelingen en de simpele wil om te ondernemen, gebeuren er nu al mooie dingen in de schoonmaakbranche. Benieuwd wat Kok Schoonmaak voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, onze medewerkers vertellen je graag meer over onze diensten.  

Bij Kok Schoonmaak voeren wij onderstaande diensten graag voor jouw bedrijf uit.  

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten