facebook> >

Wat is Data-driven schoonmaak?

17 februari 2022

We kunnen wel zeggen dat Data-driven schoonmaak echt de toekomst is. En wat levert het op? Kok Schoonmaak geeft antwoord op jouw vraag: Een gezondere omgeving, tevreden klanten en minder werkdruk. De technologie oftewel The Internet of Things gaat verder en verder kunnen we wel zeggen. Door middel van Data-driven schoonmaak kunnen schoonmakers vooraf weten welke ruimtes een schoonmaakbeurt nodig hebben, maar ook welke ruimtes die niet gebruikt zijn overgeslagen kunnen worden. Door het laten plaatsen en het gebruik van slimme sensoren die gebouwgebruik meten, wordt schoonmaken op basis van data mogelijk. Het internet biedt tegenwoordig vele voordelen, maar let op! De schoonmaker is altijd nog aan de leiding!  

Wat kunnen die slimme sensoren nu eigenlijk? De schoonmakers gaan uit van gegevens die worden verzameld door de sensoren. Elk contactpunt wordt gemonitord door de sensors ook wel bewegingsdetectoren.  

Slimmer schoonmaken met behulp van data. Via een app kunnen de schoonmakers locatiemeldingen binnenkrijgen waar schoongemaakt moet worden. Naast dat de sensoren het gebouwgebruik opmeten is het ook mogelijk dat klanten en/of hun personeel meldingen doorgeven van bijvoorbeeld een klemmende deur of dat het wc-papier moet aangevuld worden.  

Wat levert het op? 

Deze nieuwe, slimme manier van werken betekent een grote verandering in de schoonmaakbranche. Veel schoonmakers zijn gewend om hun vaste rondes te lopen, wat een hoop tijd in beslag neemt. Door de informatie die de slimme sensoren oppakken en door periodieke kwaliteitschecks weten de schoonmakers precies wanneer een ruimte in het gebouw schoongemaakt moet worden en/of dat er bepaalde voorzieningen aangevuld moet worden. Schoonmakers kunnen hierdoor meer uren overhouden voor andere schoonmaaktaken.  

Het is natuurlijk hartstikke vervelend als klanten en/of hun personeel met klachten komen doen over de vloer die nog niet gedweild is of de koffiebekers die nog niet aangevuld zijn. En dat terwijl je toch hartstikke druk bezig bent met alle werkzaamheden. Data-driven schoonmaken biedt je de ruimte om sneller aan je werkzaamheden toe te komen. De voordelen? Het gebouw is altijd schoon en aangevuld. Klant en personeel zijn tevreden en jij als professionele schoonmaker hoef je niet continu heen en weer te lopen om te controleren of alles nu schoon en/of aangevuld is.  

Een nieuwe standaard in schoonmaken  

Een nieuw tijdperk is aangebroken door middel van Data-driven schoonmaak. Doordat je minder uren hoeft uit te besteden aan het controleren van je schoonmaakwerk, kun je je nu meer richten op de kwaliteit van de schoonmaakwerkzaamheden.  

Het klinkt allemaal heel mooi en veel onderzoeken tonen aan dat Data-driven schoonmaak echte resultaten boekt. Zullen we dit in de toekomst steeds meer gaan zien? Zeker wel, alleen voor nu heb je de kans dat veel bedrijven toch nog kiezen voor de old school manier. Maar je weet het nooit. Ze hebben het zelfs al over robots die in de toekomst kunnen schoonmaken.  

Wil je meer informatie over hoe Kok Schoonmaak te werk gaat? Neem vrijblijvend contact met ons op, onze medewerkers vertellen je graag meer over onze diensten. Vooraf is het mogelijk om een oriënterend gesprek met elkaar te voeren, zo kunnen we kennis maken en bespreken welke schoonmaakwerkzaamheden noodzakelijk zijn voor jouw bedrijfspand. Onder andere kunnen we dan ook afspraken maken over wanneer de werkzaamheden uitgevoerd worden en welke schoonmaakmiddelen er gebruikt worden tijdens de werkzaamheden. 

Recente blog posts

glasbewassing-kok-schoonmaak

7 redenen waarom glasbewassing zo belangrijk is

calendar icon 27 mei 2024

Heb je ooit stilgestaan bij de impact van schone ramen op jouw bedrijf? Hoewel het misschien een klein detail lijkt, speelt glasbewassing een cruciale rol in de uitstraling en efficiëntie van je bedrijfsomgeving. Van het verbeteren van de eerste indruk die klanten krijgen tot het verhogen van de productiviteit van je medewerkers, schone ramen hebben tal van voordelen. Ontdek waarom het de investering waard is om regelmatig een professioneel glazenwassersbedrijf in te schakelen en hoe dit jouw bedrijf ten goede kan komen.

info icon Verder lezen
glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten