facebook> >

Ecologisch vriendelijk schoonmaken

2 februari 2022

Laten we meteen beginnen dat milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen helaas een fabel zijn. Schoonmaakmiddelen moeten geproduceerd worden en dit kost nu eenmaal grondstoffen. Wel kun je als professioneel schoonmaakbedrijf een steentje bijdragen door rekening te houden met het milieu. Door middel van schoonmaakmiddelen en/of schoonmaaktechnieken te gebruiken die minder milieubelastend zijn kom je al een heel eind. Dit is dan ook zeker aan te raden om rekening te houden met het milieu. 

Wanneer je schoonmaakwerkzaamheden gaat uitvoeren kun je gebruik maken van duurzame schoonmaakmiddelen en/of biologische schoonmaakmiddelen. En niet te vergeten less is better. Wanneer je gebruik maakt van een microvezel doek dan heb je al minder schoonmaakmiddel nodig. 

Tips om "milieuvriendelijk" schoon te maken

Zoals bovenstaand al opgenoemd, less is better. Door niet te veel warm water te verspillen en de juiste dosering aan schoonmaakmiddelen ben je al op de goede weg. Hier hebben we nog een aantal milieuvriendelijke, ook wel minder milieubelastende schoonmaaktips:

  • Heb je last van kalkaanslag? Kalkaanslag kun je gemakkelijk schoonmaken door schoonmaakazijn te gebruiken. 
  • Schoonmaakmiddelen NOOIT mengen! Wanneer je schoonmaakmiddelen gaat mengen dan kunnen er schadelijke gassen ontstaan.  
  • Gooi afvalsop NOOIT op straat! Spoel deze altijd door de afvoer.
  • Last van vieze ramen of een spiegel? Wist je dat je met een ui ramen en spiegels kunt schoonmaken?
  • Hoe minder schoonmaakmiddelen je gebruikt, hoe minder verpakkingsafval er overblijft! 

Wil je graag een schoonmaakbedrijf voor jouw bedrijf of pand die rekening houdt met het milieu? Kies dan voor een betrouwbaar schoonmaakbedrijf, waaruit blijkt dat zij het milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Vraag jouw schoonmaakbedrijf naar de producten die ze gebruiken. Zijn ze ecologisch? Met welke materialen wordt er gewerkt? Daarnaast is het belangrijk te kijken naar certificeringen en keurmerken. Veel bedrijven hebben tegenwoordig verschillende certificaten waaruit blijkt dat zij werken volgens bepaalde normen die ten goede komen aan het milieu. 

Duurzaam schoonmaken voor bedrijven 

Verduurzaming wordt steeds belangrijker, ook bij bedrijven. In de schoonmaakbranche werd voorheen vaak gebruik gemaakt van schoonmaakproducten en machines die slecht zijn voor mens en milieu. Daar komt tegenwoordig verandering in. Zowel voor het milieu als voor de gezondheid van het personeel is milieubewuster werken een goede en verantwoorde uitkomst.  

Kok Schoonmaak staat garant voor duurzaam schoonmaken 

Bij Kok Schoonmaak werken wij uitsluitend met doseerverpakkingen om te voorkomen dat er overbodige hoeveelheden schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Om het milieu zo weinig mogelijk te belasten, hanteren we de volgende richtlijnen: 

  • We werken zo weinig mogelijk met agressieve middelen 
  • Prullenbak zakjes worden alleen verwisseld wanneer dit noodzakelijk is 
  • We werken zo weinig mogelijk met warm water 
  • Onze medewerkers zijn geïnstrueerd over het juiste gebruik van schoonmaakmiddelen 

Milieubewust zijn en milieuvriendelijk werken is momenteel helemaal in! Steeds meer ondernemers houden rekening met verduurzamen, omdat ze willen bijdragen aan een beter milieu. Kok Schoonmaak helpt graag mee aan de verduurzaming van jouw bedrijf. 

Kok Schoonmaak staat graag voor je klaar om diverse schoonmaakklussen op zich te nemen! Zo kun je onder andere bij ons terecht voor vloeronderhoud, glasbewassing en gevelonderhoud. En dit allemaal natuurlijk op een minder milieubelastende manier! Interesse? Maak direct een afspraak op ons hoofdkantoor.  

Recente blog posts

glasbewassing-kok-schoonmaak

7 redenen waarom glasbewassing zo belangrijk is

calendar icon 27 mei 2024

Heb je ooit stilgestaan bij de impact van schone ramen op jouw bedrijf? Hoewel het misschien een klein detail lijkt, speelt glasbewassing een cruciale rol in de uitstraling en efficiëntie van je bedrijfsomgeving. Van het verbeteren van de eerste indruk die klanten krijgen tot het verhogen van de productiviteit van je medewerkers, schone ramen hebben tal van voordelen. Ontdek waarom het de investering waard is om regelmatig een professioneel glazenwassersbedrijf in te schakelen en hoe dit jouw bedrijf ten goede kan komen.

info icon Verder lezen
glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten