facebook> >

Hoe kan ik het beste mijn ramen schoonmaken? 

6 januari 2022

Hoe kan ik het beste mijn ramen schoonmaken? 

We lopen hier allemaal regelmatig tegen aan. De ramen moeten gezeemd oftewel schoongemaakt worden. De meesten vinden dit niet bepaald een leuke klus en proberen deze zo lang mogelijk uit te stellen, totdat je op het punt komt dat de vingerafdrukken en vlekken niet meer te verbloemen zijn. Maar wanneer kun je nu het beste jouw ramen schoonmaken? Vaak wordt er gedacht aan een zonnige dag, dit is helaas niet waar! Wanneer je je ramen schoonmaakt op een zonnige dag, zullen de ramen sneller drogen waardoor er strepen ontstaan. Wij adviseren je om op een bewolkte dag je ramen te zemen voor het beste resultaat. Dus is het weer zover en kunnen jouw ramen wel een poetsbeurt gebruiken? Kok schoonmaak vertelt je graag alle tips en tricks voor het optimaal schoonmaken van jouw ramen. 

Tips voor het schoonmaken van jouw ramen 

Spoel of veeg eerst al het grove vuil van de buitenkant van je ramen, zo voorkom je krassen op je ramen na het zemen. Heb je bijvoorbeeld vogelpoep op je ramen? Dit kun je gemakkelijk weghalen met tandpasta! En wist je dat als je je ramen zeemt met een gesneden ui, dat dit ook strepen voorkomt? Een halve ui in het waswater doet wonderen! 

Wat heb je nodig? 

  • Opstapje of een keukentrapje 
  • Spons (Let op! Zorg ervoor dat je geen schuurspons gebruikt anders krijg je krassen) 
  • Emmer 
  • Zeem 
  • Trekker 
  • Glasreiniger, ammoniak of schoonmaakazijn 
  • En mocht je dit in huis hebben dan zijn oude kranten ook echt ideaal voor het streepvrij maken van je ramen 

Was overigens je ramen niet als het vriest. Als je dan warm water gebruikt op de ramen, kunnen er barsten en scheuren ontstaan. 

Tijd om te poetsen! 

Begin je van binnenuit? Zorg er dan voor dat je alle spullen voor of rondom je ramen wegzet, zo heb je lekker alle ruimte en kan je niks omstoten. Heb je hoge ramen of ben je zelf niet zo groot? Dan is het gemakkelijk als je een opstapje of een keukentrapje erbij pakt. 

Vul een emmer met warm water en voeg een klein beetje schoonmaakmiddel toe, denk hierbij aan glasreiniger, ammoniak of schoonmaakazijn. Een klein beetje schoonmaakmiddel is meer als zat, als je te veel schoonmaakmiddel gebruikt kan dit namelijk ook weer strepen veroorzaken. Vervolgens pak je een trekker, zeem en een spons erbij en dan kun je beginnen met het schoonmaken van jouw ramen. Met de spons kun je je hele raam afnemen, wees maar niet zuinig, je mag het raam goed nat maken. Ook in de hoeken zit vaak veel vuil dus zorg ervoor dat je de hoeken goed schoon en vuil vrij maakt.  

Dan pakken we nu de trekker erbij! Zorg ervoor dat je altijd van boven naar beneden trekt, anders loopt het water weer naar beneden, en daar heb je natuurlijks niks aan! Het beste is om in één beweging van links naar rechts te werken van boven naar beneden. Lukt dat niet? Neem dan de trekker af met een vochtige zeem, vóór elke nieuwe baan. Zie je na het zemen nog steeds strepen? Geen zorgen, daarvoor hebben wij deze handige tip die we al eerder opgenoemd hebben! Pak een oude krant erbij en poets zo alle strepen weg. De krant zuigt namelijk al het overgebleven vocht op waardoor er geen strepen achter blijven. Je zult versteld staan van het resultaat! 

Glazen wassen liever uitbesteden aan een professional? 

Kok schoonmaak levert de beste service. Vooraf is het mogelijk om een oriënterend gesprek met elkaar te voeren. Wil je meer informatie vergaren over hoe Kok Schoonmaak te werk gaat? Heb je een pand en zoek je nog de juiste partner voor je glasbewassing? Neem vrijblijvend contact met ons op, onze medewerkers vertellen je graag meer over onze diensten. 

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten