facebook> >

Hoe kan ik het beste mijn ramen schoonmaken? 

6 januari 2022

Hoe kan ik het beste mijn ramen schoonmaken? 

We lopen hier allemaal regelmatig tegen aan. De ramen moeten gezeemd oftewel schoongemaakt worden. De meesten vinden dit niet bepaald een leuke klus en proberen deze zo lang mogelijk uit te stellen, totdat je op het punt komt dat de vingerafdrukken en vlekken niet meer te verbloemen zijn. Maar wanneer kun je nu het beste jouw ramen schoonmaken? Vaak wordt er gedacht aan een zonnige dag, dit is helaas niet waar! Wanneer je je ramen schoonmaakt op een zonnige dag, zullen de ramen sneller drogen waardoor er strepen ontstaan. Wij adviseren je om op een bewolkte dag je ramen te zemen voor het beste resultaat. Dus is het weer zover en kunnen jouw ramen wel een poetsbeurt gebruiken? Kok schoonmaak vertelt je graag alle tips en tricks voor het optimaal schoonmaken van jouw ramen. 

Tips voor het schoonmaken van jouw ramen 

Spoel of veeg eerst al het grove vuil van de buitenkant van je ramen, zo voorkom je krassen op je ramen na het zemen. Heb je bijvoorbeeld vogelpoep op je ramen? Dit kun je gemakkelijk weghalen met tandpasta! En wist je dat als je je ramen zeemt met een gesneden ui, dat dit ook strepen voorkomt? Een halve ui in het waswater doet wonderen! 

Wat heb je nodig? 

  • Opstapje of een keukentrapje 
  • Spons (Let op! Zorg ervoor dat je geen schuurspons gebruikt anders krijg je krassen) 
  • Emmer 
  • Zeem 
  • Trekker 
  • Glasreiniger, ammoniak of schoonmaakazijn 
  • En mocht je dit in huis hebben dan zijn oude kranten ook echt ideaal voor het streepvrij maken van je ramen 

Was overigens je ramen niet als het vriest. Als je dan warm water gebruikt op de ramen, kunnen er barsten en scheuren ontstaan. 

Tijd om te poetsen! 

Begin je van binnenuit? Zorg er dan voor dat je alle spullen voor of rondom je ramen wegzet, zo heb je lekker alle ruimte en kan je niks omstoten. Heb je hoge ramen of ben je zelf niet zo groot? Dan is het gemakkelijk als je een opstapje of een keukentrapje erbij pakt. 

Vul een emmer met warm water en voeg een klein beetje schoonmaakmiddel toe, denk hierbij aan glasreiniger, ammoniak of schoonmaakazijn. Een klein beetje schoonmaakmiddel is meer als zat, als je te veel schoonmaakmiddel gebruikt kan dit namelijk ook weer strepen veroorzaken. Vervolgens pak je een trekker, zeem en een spons erbij en dan kun je beginnen met het schoonmaken van jouw ramen. Met de spons kun je je hele raam afnemen, wees maar niet zuinig, je mag het raam goed nat maken. Ook in de hoeken zit vaak veel vuil dus zorg ervoor dat je de hoeken goed schoon en vuil vrij maakt.  

Dan pakken we nu de trekker erbij! Zorg ervoor dat je altijd van boven naar beneden trekt, anders loopt het water weer naar beneden, en daar heb je natuurlijks niks aan! Het beste is om in één beweging van links naar rechts te werken van boven naar beneden. Lukt dat niet? Neem dan de trekker af met een vochtige zeem, vóór elke nieuwe baan. Zie je na het zemen nog steeds strepen? Geen zorgen, daarvoor hebben wij deze handige tip die we al eerder opgenoemd hebben! Pak een oude krant erbij en poets zo alle strepen weg. De krant zuigt namelijk al het overgebleven vocht op waardoor er geen strepen achter blijven. Je zult versteld staan van het resultaat! 

Glazen wassen liever uitbesteden aan een professional? 

Kok schoonmaak levert de beste service. Vooraf is het mogelijk om een oriënterend gesprek met elkaar te voeren. Wil je meer informatie vergaren over hoe Kok Schoonmaak te werk gaat? Heb je een pand en zoek je nog de juiste partner voor je glasbewassing? Neem vrijblijvend contact met ons op, onze medewerkers vertellen je graag meer over onze diensten. 

Recente blog posts

glasbewassing-kok-schoonmaak

7 redenen waarom glasbewassing zo belangrijk is

calendar icon 27 mei 2024

Heb je ooit stilgestaan bij de impact van schone ramen op jouw bedrijf? Hoewel het misschien een klein detail lijkt, speelt glasbewassing een cruciale rol in de uitstraling en efficiëntie van je bedrijfsomgeving. Van het verbeteren van de eerste indruk die klanten krijgen tot het verhogen van de productiviteit van je medewerkers, schone ramen hebben tal van voordelen. Ontdek waarom het de investering waard is om regelmatig een professioneel glazenwassersbedrijf in te schakelen en hoe dit jouw bedrijf ten goede kan komen.

info icon Verder lezen
glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten