Ecologisch vriendelijk schoonmaken

2 februari 2022

Laten we meteen beginnen dat milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen helaas een fabel zijn. Schoonmaakmiddelen moeten geproduceerd worden en dit kost nu eenmaal grondstoffen. Wel kun je als professioneel schoonmaakbedrijf een steentje bijdragen door rekening te houden met het milieu. Door middel van schoonmaakmiddelen en/of schoonmaaktechnieken te gebruiken die minder milieubelastend zijn kom je al een heel eind. Dit is dan ook zeker aan te raden om rekening te houden met het milieu. 

Wanneer je schoonmaakwerkzaamheden gaat uitvoeren kun je gebruik maken van duurzame schoonmaakmiddelen en/of biologische schoonmaakmiddelen. En niet te vergeten less is better. Wanneer je gebruik maakt van een microvezel doek dan heb je al minder schoonmaakmiddel nodig. 

Kok Schoonmaak verklapt graag een paar tips om “milieuvriendelijk schoon” te maken 

Zoals bovenstaand al opgenoemd, less is better. Door niet te veel warm water te verspillen en de juiste dosering aan schoonmaakmiddelen ben je al op de goede weg. Hier hebben we nog een aantal milieuvriendelijke, ook wel minder milieubelastende schoonmaaktips. 

Heb je last van kalkaanslag? Kalkaanslag kun je gemakkelijk schoonmaken door schoonmaakazijn te gebruiken. 

Nooit schoonmaakmiddelen mengen Wanneer je schoonmaakmiddelen gaat mengen dan kunnen er schadelijke gassen ontstaan.  

Gooi afvalsop nooit op straat Spoel deze altijd door de afvoer                                                                                             

Spiegels en ramen deze kun je schoonmaken met een beetje afwasmiddel. Het klinkt misschien een beetje gek maar wist je dat je zelfs met een ui je ramen en spiegels kunt schoonmaken?  

Hoe minder schoonmaakmiddelen je gebruikt, hoe minder verpakkingsafval er overblijft. 

Wil je graag een schoonmaakbedrijf voor jouw bedrijf of pand die rekening houdt met het milieu? Kies dan voor een betrouwbaar schoonmaakbedrijf, waaruit blijkt dat zij het milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Vraag jouw schoonmaakbedrijf naar de producten die ze gebruiken. Zijn ze ecologisch? Met welke materialen wordt er gewerkt? Daarnaast is het belangrijk te kijken naar certificeringen en keurmerken. Veel bedrijven hebben tegenwoordig verschillende certificaten waaruit blijkt dat zij werken volgens bepaalde normen die ten goede komen aan het milieu. 

Duurzaam schoonmaken voor bedrijven 

Verduurzaming wordt steeds belangrijker, ook bij bedrijven. In de schoonmaakbranche werd voorheen vaak gebruik gemaakt van schoonmaakproducten en machines die slecht zijn voor mens en milieu. Daar komt tegenwoordig verandering in. Zowel voor het milieu als voor de gezondheid van het personeel is milieubewuster werken een goede en verantwoorde uitkomst.  

Kok Schoonmaak staat garant voor duurzaam schoonmaken 

Bij Kok Schoonmaak werken wij uitsluitend met doseerverpakkingen om te voorkomen dat er overbodige hoeveelheden schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Om het milieu zo weinig mogelijk te belasten, hanteren we de volgende richtlijnen: 

  • We werken zo weinig mogelijk met agressieve middelen 
  • Prullenbak zakjes worden alleen verwisseld wanneer dit noodzakelijk is 
  • We werken zo weinig mogelijk met warm water 
  • Onze medewerkers zijn geïnstrueerd over het juiste gebruik van schoonmaakmiddelen 

Milieubewust zijn en milieuvriendelijk werken is momenteel helemaal in! Steeds meer ondernemers houden rekening met verduurzamen, omdat ze willen bijdragen aan een beter milieu. Kok Schoonmaak helpt graag mee aan de verduurzaming van jouw bedrijf. 

Kok Schoonmaak staat graag voor je klaar om diverse schoonmaakklussen op zich te nemen! Zo kun je onder andere bij ons terecht voor vloeronderhoud, glasbewassing en gevelonderhoud. En dit allemaal natuurlijk op een minder milieubelastende manier! Interesse? Maak direct een afspraak op ons hoofdkantoor.  

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten