facebook> >

Welke hygiënische producten heb ik nodig voor mijn sanitaire ruimte?

19 oktober 2021

De meest favoriete taak is het niet, maar zowel voor thuis en op het werk is het van belang, en wel zo fijn, dat de sanitaire ruimte op een hygiënische manier schoongemaakt wordt. Iedereen maakt er namelijk gebruik van. Maar welke schoonmaakproducten moet je eigenlijk in huis hebben voor het bijdragen aan een schone en hygiënische sanitaire ruimte? Hieronder lees je wat je goed kunt gebruiken om jouw sanitaire ruimte schoon te houden. 

 • Chloor 
 • Toiletborstel 
 • Gebruik aparte schoonmaak doekjes voor het toilet 
 • Schoonmaakazijn; dit helpt goed tegen kalkaanslag 
 • Dweil 
 • Allesreiniger 
 • Handzeep 
 • Reinigende doekjes voor de handen 
 • Trekker  
 • Emmer 
 • Handschoenen 
 • Afvalzak/waszak 

Schoonmaakmiddelen kunnen grofweg onderverdeeld worden in twee groepen. De eerste groep is reactief en doodt bacteriën, bleekmiddel valt hier bijvoorbeeld onder. De tweede groep is gemaakt van vetten gemixt met olie of loog. Normale zeep zoals we dat kennen valt in deze tweede groep. Het is dus allereerst belangrijk om te bepalen wat het doel is van het schoonmaken. Is het belangrijk om bacteriën op de oppervlakte te doden of gaat het om het verwijderen van vlekken of andere viezigheid. Wat betreft sanitaire voorzieningen die voor iedereen toegankelijk zijn, adviseren wij om bacteriedodende schoonmaakmiddelen te gebruiken. 

Wat valt onder de term sanitair? 

Alles wat in een badkamer of een toilet zit valt onder sanitair, bijvoorbeeld: 

 • Bad  
 • Douche 
 • Wastafel 
 • Handdoekkastje  
 • Kranen en douchekop  
 • Spiegel 
 • Tegels 
 • Lichtschakelaars  
 • Deurknoppen 

Maak een sanitaire ruimte in de juiste volgorde schoon, anders spreid je het vuil alleen maar uit 

Bij het schoonmaken van een sanitaire ruimte is het belangrijk dat je een bepaalde volgorde aanhoudt. Werk van hoog naar laag en van minder vuil naar meer vuil. Begin bijvoorbeeld met het afnemen van de tegels of de wanden, deuren en deurknoppen. Vervolgens neem je de wastafel af en als je daar klaar mee bent ga je de wc grondig poetsen. Je begint bij de spoelbak dan de deksel, vervolgens de bril en als laatste de pot. Tip! Als je de wc met een wc-borstel aan het schrobben bent, laat de borstel dan nog even weken in de chloor of ander schoonmaakmiddel dat je gebruikt.  

Vergeet de voegen van de tegels niet! 

Zorg eerst dat je de vloer goed stofzuigt. Dit zorgt ervoor dat er geen los vuil op tegels te vinden is. Daarna kun je beginnen met de schoonmaakmiddelen. Schrob de voegen met een borstel en laat het schoonmaakmiddel intrekken. Vervolgens schrob je de voegen nogmaals met lauw water. Zorg er daarna voor dat je de voegen goed schoonmaakt zonder schoonmaakmiddel, zodat deze verwijderd wordt van de vloer. Het kan zijn dat het gewenste resultaat niet na één keer schoonmaken te zien is. In dit geval kun je bovenstaande stappen een aantal keer herhalen. 

Laat jouw schoonmaakwerk uitvoeren door een professioneel schoonmaakbedrijf 

De ene schoonmaakklus is lastiger dan de andere schoonmaakklus. In sommige gevallen is het verstandiger om een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren, vooral wanneer de ruimtes waarin schoongemaakt moet worden groot zijn. Kok Schoonmaak staat graag voor je klaar om diverse schoonmaakklussen op zich te nemen! Zo kun je onder andere bij ons terecht voor vloeronderhoud, glasbewassing en gevelonderhoud. 

Wil je meer informatie vergaren over het reinigen van een sanitaire ruimte en welke middelen daarvoor nodig zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op, onze medewerkers vertellen je graag meer. 

Recente blog posts

glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen
blog-kok-schoonmaak-eindejaars-schoonmaak

De ultieme eindejaarsschoonmaak checklist voor bedrijven

calendar icon 20 november 2023

Met deze schoonmaak checklist zorg je ervoor dat elk aspect van je bedrijfsruimte aandacht krijgt, waardoor medewerkers een schone, veilige en aangename werkplek hebben. 

info icon Verder lezen
dagelijkse-schoonmaak

De voordelen van dagelijkse schoonmaak voor jouw bedrijf

calendar icon 17 oktober 2023

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we dat schoonmaak meer is dan enkel een esthetische behoefte; het speelt een cruciale rol in de werking en het succes van elk bedrijf. Veel bedrijven kiezen ervoor om eens in de zoveel tijd hun bedrijf schoon te maken, terwijl anderen de voordelen van een dagelijkse schoonmaak al hebben ontdekt. Maar wat zijn nu echt de voordelen van een dagelijkse schoonmaak? In deze blog duiken we dieper in de positieve effecten van het consistent en dagelijks schoonhouden van jouw bedrijfsruimte.

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten