facebook> >

Welke schoonmaakmiddelen zijn het meest effectief

6 april 2021

Welke schoonmaakmiddelen zijn het meest effectief?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten schoonmaakmiddelen. Wanneer je in de supermarkt loopt zijn er schappen vol met producten die je kunt gebruiken. De meeste producten beloven dat ze uitstekend schoonmaken. Maar is dit wel echt het geval? En welke producten kun je het beste gebruiken? Kok Schoonmaak vertelt het je in deze blog!

Welke schoonmaakmiddelen zijn er?

Schoonmaakmiddelen kunnen grofweg onderverdeeld worden in twee groepen. De eerste groep is reactief en doodt bacteriën, bleekmiddel valt hier bijvoorbeeld onder. De tweede groep is gemaakt van vetten gemixt met olie of loog. Normale zeep zoals we dat kennen valt in deze tweede groep. Het is dus allereerst belangrijk om te bepalen wat het doel is van het schoonmaken. Is het belangrijk om bacteriën op de oppervlakte te doden of gaat het om het verwijderen van vlekken of andere viezigheid? Op basis hiervan kun je beslissen uit welke categorie het benodigde schoonmaakmiddel moet komen.

Hoe goed werken natuurlijke schoonmaakmiddelen?

Wanneer je in de supermarkt loopt zie je op vele schoonmaakmiddelen staan dat deze natuurlijk zouden zijn. In veel gevallen is dit meer een reclamestunt, dan dat het echt waar is. Het is bij het kopen van schoonmaakmiddel in de winkel vooral belangrijk om te letten op de verschillende keurmerken op het producten. Deze keurmerken geven aan hoe milieuvriendelijk het product is tijdens het productieproces en hoe milieuvriendelijk het product is voor jouw omgeving wanneer je het product gebruikt.

Wil je toch graag een natuurlijk product gebruiken wat je gemakkelijk zelf kunt maken? Door azijn en water te mengen, krijg je een allesreiniger die je gemakkelijk overal voor kunt gebruiken. Door een paar druppels citroensap door het mengsel te voegen creëer je ook nog eens een frisse geur!

Welke producten kan ik gebruiken voor het schoonmaken van mijn ramen?

Veel mensen gebruiken glasreiniger voor het schoonmaken van hun ramen. Deze producten voorkomen strepen en maken de glazen oppervlakte goed schoon. Deze producten werken in veel gevallen goed, maar schoonmaakazijn in combinatie met water werkt net zo goed! Het niet krijgen van strepen op jouw gewassen ramen komt vooral door de manier waarop je de ramen schoonmaakt. Zorg ervoor dat je niet meer dan een scheutje toevoegt aan het water, je wilt natuurlijk niet dat het azijn de ramen aantasten. Na het schoonmaken van de ramen gebruik je een trekker om geen strepen achter te laten op de ramen.

Schoonmaakwerk laten uitvoeren door een professioneel schoonmaakbedrijf

De ene schoonmaakklus is lastiger dan de andere schoonmaakklus. In sommige gevallen is het verstandiger om een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren, vooral wanneer de ruimtes waarin schoongemaakt moet worden groot zijn. Kok Schoonmaak staat graag voor je klaar om diverse schoonmaakklussen op zich te nemen! Zo kun je onder andere bij ons terecht voor vloeronderhoud, glasbewassing en gevelonderhoud.

Heb je vragen over verschillende schoonmaakmiddelen of wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten