facebook> >

Welke hygiënische producten zijn onmisbaar voor jouw bedrijf?

28 maart 2023

De afgelopen jaren zijn we ons meer bewust geworden van hygiëne en de overdracht van ziektekiemen. Met hygiëne worden de dingen bedoeld die we doen om gezond te blijven en ziekteverwekkers buiten de deur te houden. Zowel goede algemene als persoonlijke hygiëne is van belang, ook op de werkvloer. Gezondere werknemers en een gezondere werkomgeving zorgen immers voor een gezonder bedrijf. Maar welke hygiënische producten zijn nu onmisbaar voor jouw bedrijf? Hieronder hebben wij vijf onmisbare producten voor jou op een rij gezet: 

  • Professionele handhygiëne 
  • De dispenser 
  • Zeepautomaten 
  • Vuilnisemmers en afvalbakken 
  • Schoonmaakdoeken  

1. Professionele handhygiëne 

Goede handhygiëne wordt helaas nog te vaak onderschat. Toch is dit het allerbelangrijkste als het gaat om voorkomen van besmetting met ziektekiemen. Zoals de naam al zegt, gaat handhygiëne om de hygiëne van de handen. Je dient je handen op de juiste manier te reinigen van vuiligheid, micro-organismen en virussen met de juiste producten. Om professionele handhygiëne in je bedrijf mogelijk te maken, zijn producten als desinfecterende zeep, wegwerphanddoekjes en handalcohol van belang.  

2. De dispenser 

Dispensers kunnen niet ontbreken in je zoektocht naar goede bedrijfshygiëne. De handdispenser is bekend bij velen, maar dispensers zijn er in allerlei soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan zeepdispensers, handdoekdispensers en luchtverfrissers. Dispensers kennen vele voordelen; ze zijn hygiënisch, netjes en voordelig. Je kunt ze gebruiken zonder fysiek contact, wat de hygiëne uiteraard ten goede komt. Bovendien zorgen ze ervoor dat er een gedoseerde hoeveelheid beschikbaar wordt gemaakt voor gebruikers, waardoor verspilling wordt voorkomen. Is de dispenser leeg? Een nieuwe dispenser aanschaffen is niet nodig. Er zijn namelijk diverse navullingen verkrijgbaar.  

3. Zeepautomaten 

Zoals gezegd is zeep van goede kwaliteit belangrijk voor de bedrijfshygiëne. Naast de handmatige zeeppompjes, zijn er een tal van zeepautomaten verkrijgbaar. Deze zijn vergelijkbaar met dispensers, ze geven immers een gedoseerde hoeveelheid zeep af. Er is altijd wel een zeepautomaat die voldoet aan je wensen en behoeften. Vaak worden ze geleverd met een vulling naar keuze, zoals: 

  • Foamzeep 
  • Lotionzeep 
  • Alcoholgel 
  • Antibacteriële zeep 

Bovendien zijn er vele modellen, stijlen en kleuren op de markt, zodat de automaat geen doorn in het oog vormt in je bedrijfsinterieur.  

4. Vuilnisemmers en afvalbakken 

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar ook functionele en voldoende afvalbakken dragen bij aan een goede bedrijfshygiëne. Voor het kiezen van de juiste afvalbakken voor je bedrijf zijn een aantal dingen belangrijk. Zo is het van belang om na te gaan welk afval je moet scheiden en welk afval je eventueel nog extra wil scheiden. Dit verschilt per bedrijf en per situatie. Maak afval scheiden zo makkelijk mogelijk voor je werknemers en bezoekers. Zorg bijvoorbeeld voor afvalbakken met duidelijke pictogrammen en zet ze op logische plekken. Zo voorkom je vervuiling van het bedrijfspand en bedrijventerrein en draag je een steentje bij aan een groenere wereld! 

5. Schoonmaakdoeken 

Een van de regels omtrent bedrijfshygiëne is het dagelijks reinigen van ruimtes en werkplekken. Oppervlakken zoals tafels, stoelen, deurklinken en lichtknoppen moeten regelmatig schoongemaakt worden. Dit zijn immers plekken die veel aangeraakt worden en dus veel bacteriën bevatten. Om de plekken hygiënisch te reinigen, is het gebruik van de juiste schoonmaakdoeken van belang. Poetspapier of schoonmaakdoeken die weggegooid kunnen worden, zijn hierbij het meest effectief. Hiermee voorkom je het gebruik van een schoonmaakdoek die al allerlei bacteriën en virussen bevat.  

Ben je op zoek naar de juiste hygiënische producten voor jouw bedrijf? Dan ben je bij Kok Schoonmaak aan het juiste adres! Wij werken met producten van hoogwaardige kwaliteit en leveren verschillende diensten omtrent de schoonmaak van jouw bedrijf. Ben je geïnteresseerd of wil je een vrijblijvend gesprek plannen om jouw wensen te bespreken? Neem dan contact met ons op. Ons team van ervaren specialisten staat voor je klaar! 

 

  

Recente blog posts

glasbewassing-kok-schoonmaak

7 redenen waarom glasbewassing zo belangrijk is

calendar icon 27 mei 2024

Heb je ooit stilgestaan bij de impact van schone ramen op jouw bedrijf? Hoewel het misschien een klein detail lijkt, speelt glasbewassing een cruciale rol in de uitstraling en efficiëntie van je bedrijfsomgeving. Van het verbeteren van de eerste indruk die klanten krijgen tot het verhogen van de productiviteit van je medewerkers, schone ramen hebben tal van voordelen. Ontdek waarom het de investering waard is om regelmatig een professioneel glazenwassersbedrijf in te schakelen en hoe dit jouw bedrijf ten goede kan komen.

info icon Verder lezen
glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten