facebook> >

Waarom is glasbewassing voor jouw bedrijf belangrijk

1 juni 2021

Je kunt als bedrijf op verschillende manieren ervoor zorgen dat er schoongemaakt wordt binnen het bedrijf. Grotere bedrijven, met veel verschillende ruimtes huren vaak een schoonmaakbedrijf in om de ruimtes schoon te maken. Bij kleinere bedrijven komt het voor dat werknemers zelf bepaalde schoonmaakwerkzaamheden om de beurt moeten uitvoeren. Het gaat hierbij dan vaak om kleine schoonmaakklussen als stofzuigen en het aanrecht of de wc schoonmaken. Wanneer schoonmaakwerkzaamheden worden uitgevoerd wordt het wassen van de ramen vaak vergeten. De ramen van het bedrijfspand zijn niet de eerste plekken die je tegenkomt wanneer je zelf aan het werk bent binnen het bedrijf. Toch is glasbewassing erg belangrijk voor het bedrijf en het bedrijfspand. In deze blog vertelt Kok Schoonmaak je graag meer over waarom dit zo is!

Wat gebeurt er als glasbewassing te weinig gedaan wordt?

In het kort gezegd: de ramen van het pand worden vies wanneer glasbewassing niet vaak genoeg plaatsvindt. Dit gebeurt door opspattende regen en andere viezigheid die door de wind tegen het raam aankomt. Daarnaast worden ramen ook vies die aangeraakt worden met handen. Dit zie je vooral bij ramen in deuren. Vooral wanneer de zon op de ramen van het pand schijnt, zie je de viezigheid op de ramen zitten. Dit ziet er natuurlijk niet netjes uit en geeft de verkeerde indruk aan bezoekers van het pand.

Een aantal redenen om regelmatig glasbewassing uit te laten voeren

Naast dat de viezigheid op de ramen van het pand niet de juiste uitstraling geeft, zijn er nog een aantal andere redenen waarom glasbewassing belangrijk is. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  • Wanneer de ramen van het pand schoon zijn, zorgt dit voor een betere lichtinval van het zonlicht. Dit zorgt voor een mooie uitstraling en de inval van het zonlicht heeft een positieve invloed op de gezondheid van medewerkers!
  • Eventuele viezigheid wat niet verwijderd wordt kan uiteindelijk gaan uitgroeien tot schimmel. Deze schimmel kan schadelijk zijn voor medewerkers die in de buurt komen van de ramen. Door regelmatige glasbewassing kan dit voorkomen worden.
  • Door de ramen van het pand goed schoon te houden, gaan de ramen en daardoor ook de kozijnen langer mee. De levensduur van het pand wordt verlengd. Het vuil op de ramen kan namelijk voor bijvoorbeeld krassen zorgen. Daarnaast wordt door een langere levensduur van het pand, het pand meer waard wanneer je deze wilt verkopen.

Glasbewassing voor de ramen van uw pand door Kok Schoonmaak!

Glasbewassing is dus een relatieve snelle manier om het pand er weer uit te laten zien als nieuw! Bij Kok Schoonmaak voeren we deze schoonmaakklus graag voor jouw bedrijf uit. Kok Schoonmaak voert zowel traditionele glasbewassing als telescoop glasbewassing. Deze laatste vorm wordt vaak gebruikt bij grotere panden, wanneer ramen zich op grotere hoogtes bevinden. Hoe groot de klus ook is, wij komen graag bij je langs! Het is bovendien ook mogelijk om de specialisten van Kok Schoonmaak periodiek langs te laten komen voor de glasbewassing van jouw bedrijfspand! Wil je meer informatie over wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Bekijk onze website of neem vrijblijvend contact met ons op!

Recente blog posts

glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen
blog-kok-schoonmaak-eindejaars-schoonmaak

De ultieme eindejaarsschoonmaak checklist voor bedrijven

calendar icon 20 november 2023

Met deze schoonmaak checklist zorg je ervoor dat elk aspect van je bedrijfsruimte aandacht krijgt, waardoor medewerkers een schone, veilige en aangename werkplek hebben. 

info icon Verder lezen
dagelijkse-schoonmaak

De voordelen van dagelijkse schoonmaak voor jouw bedrijf

calendar icon 17 oktober 2023

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we dat schoonmaak meer is dan enkel een esthetische behoefte; het speelt een cruciale rol in de werking en het succes van elk bedrijf. Veel bedrijven kiezen ervoor om eens in de zoveel tijd hun bedrijf schoon te maken, terwijl anderen de voordelen van een dagelijkse schoonmaak al hebben ontdekt. Maar wat zijn nu echt de voordelen van een dagelijkse schoonmaak? In deze blog duiken we dieper in de positieve effecten van het consistent en dagelijks schoonhouden van jouw bedrijfsruimte.

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten