Waarom is glasbewassing voor jouw bedrijf belangrijk

1 juni 2021

Je kunt als bedrijf op verschillende manieren ervoor zorgen dat er schoongemaakt wordt binnen het bedrijf. Grotere bedrijven, met veel verschillende ruimtes huren vaak een schoonmaakbedrijf in om de ruimtes schoon te maken. Bij kleinere bedrijven komt het voor dat werknemers zelf bepaalde schoonmaakwerkzaamheden om de beurt moeten uitvoeren. Het gaat hierbij dan vaak om kleine schoonmaakklussen als stofzuigen en het aanrecht of de wc schoonmaken. Wanneer schoonmaakwerkzaamheden worden uitgevoerd wordt het wassen van de ramen vaak vergeten. De ramen van het bedrijfspand zijn niet de eerste plekken die je tegenkomt wanneer je zelf aan het werk bent binnen het bedrijf. Toch is glasbewassing erg belangrijk voor het bedrijf en het bedrijfspand. In deze blog vertelt Kok Schoonmaak je graag meer over waarom dit zo is!

Wat gebeurt er als glasbewassing te weinig gedaan wordt?

In het kort gezegd: de ramen van het pand worden vies wanneer glasbewassing niet vaak genoeg plaatsvindt. Dit gebeurt door opspattende regen en andere viezigheid die door de wind tegen het raam aankomt. Daarnaast worden ramen ook vies die aangeraakt worden met handen. Dit zie je vooral bij ramen in deuren. Vooral wanneer de zon op de ramen van het pand schijnt, zie je de viezigheid op de ramen zitten. Dit ziet er natuurlijk niet netjes uit en geeft de verkeerde indruk aan bezoekers van het pand.

Een aantal redenen om regelmatig glasbewassing uit te laten voeren

Naast dat de viezigheid op de ramen van het pand niet de juiste uitstraling geeft, zijn er nog een aantal andere redenen waarom glasbewassing belangrijk is. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  • Wanneer de ramen van het pand schoon zijn, zorgt dit voor een betere lichtinval van het zonlicht. Dit zorgt voor een mooie uitstraling en de inval van het zonlicht heeft een positieve invloed op de gezondheid van medewerkers!
  • Eventuele viezigheid wat niet verwijderd wordt kan uiteindelijk gaan uitgroeien tot schimmel. Deze schimmel kan schadelijk zijn voor medewerkers die in de buurt komen van de ramen. Door regelmatige glasbewassing kan dit voorkomen worden.
  • Door de ramen van het pand goed schoon te houden, gaan de ramen en daardoor ook de kozijnen langer mee. De levensduur van het pand wordt verlengd. Het vuil op de ramen kan namelijk voor bijvoorbeeld krassen zorgen. Daarnaast wordt door een langere levensduur van het pand, het pand meer waard wanneer je deze wilt verkopen.

Glasbewassing voor de ramen van uw pand door Kok Schoonmaak!

Glasbewassing is dus een relatieve snelle manier om het pand er weer uit te laten zien als nieuw! Bij Kok Schoonmaak voeren we deze schoonmaakklus graag voor jouw bedrijf uit. Kok Schoonmaak voert zowel traditionele glasbewassing als telescoop glasbewassing. Deze laatste vorm wordt vaak gebruikt bij grotere panden, wanneer ramen zich op grotere hoogtes bevinden. Hoe groot de klus ook is, wij komen graag bij je langs! Het is bovendien ook mogelijk om de specialisten van Kok Schoonmaak periodiek langs te laten komen voor de glasbewassing van jouw bedrijfspand! Wil je meer informatie over wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Bekijk onze website of neem vrijblijvend contact met ons op!

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten