facebook> >

Waarom het belangrijk is om jouw werkplek schoon te houden

10 september 2021

Of je nu thuiswerkt of op kantoor, jouw werkplek is een plek waar je veel tijd doorbrengt. Het is daarom fijn en belangrijk om deze plek netjes en schoon te houden. Er zijn meerdere redenen waarom het schoonmaken van jouw werkplek een must is! Een schone werkplek kan zowel een boost geven aan je lichamelijke als aan je geestelijke gezondheid. Een opgeruimde omgeving zorgt immers voor een opgeruimd hoofd! Wanneer je werkt op een schone en opgeruimde plek, vergroot dit jouw productiviteit. Frisse lucht zorgt er bovendien voor dat je minder vermoeid raakt en je hersenen beter werken.

Daarnaast zorgt een schone werkplek uiteraard voor een betere hygiëne. Wanneer je werkt in een schone omgeving, zal je weerstand verbeteren. Zonder het regelmatig schoonmaken van de plek kunnen bacteriën gemakkelijk groeien. Deze bacteriën kunnen ervoor zorgen dat je ziek wordt.

Hoe maak ik mijn werkplek op de juiste manier schoon?

De plek waar je aan het werkt bent, ziet er vaak minder vies uit dan dat deze daadwerkelijk is. Bacteriën zijn er zonder dat je deze goed ziet. Daarom is het belangrijk om jouw werkplek minimaal 1 keer per week goed schoon te maken. Gebruik hiervoor de juiste hoeveelheid schoonmaakmiddel. Te weinig schoonmaakmiddel zal ervoor zorgen dat de spullen niet schoon genoeg worden. Echter, te veel schoonmaakmiddel is ook niet goed! Te veel schoonmaakmiddel heeft geen toegevoegde waarde en zorgt alleen maar voor een extra belasting van het milieu.

Naast dat je elke week een grondige reiniging uitvoert van jouw werkplek zijn er nog een aantal stappen die belangrijk zijn om elke dag uit te voeren. Deze zullen we hieronder bespreken.

1. Leeg elke dag eventuele afvalbakken

Maak jij gebruik van een afvalbak in de buurt van je werkplek? Zorg ervoor dat je deze elke dag leegt. Een afvalbak kan voor nare geurtjes zorgen wanneer je deze niet vaak genoeg leegt, helemaal wanneer je hier ook etensresten in gooit.

2. Maak elke dag je toetsenbord en beeldscherm schoon

Het beeldscherm en toetsenbord van je computer of laptop bevatten ontzettend veel bacteriën. Gemiddeld genomen bevinden zich op deze plek 400 keer meer bacteriën dan op de wc-bril. Door elke ochtend jouw laptop of computer af te nemen met een reinigingsdoekje zorg je direct voor een schonere en hygiënischere plek! Tip voor een nog schonere plek? Neem direct je telefoon en muis mee! Dit zijn twee producten die ook veel gebruikt worden en waar gemakkelijk bacteriën op groeien.

Het is goed om ongeveer één keer per maand het toetsenbord grondig te reinigen. Vooral wanneer je eet en drinkt aan je bureau kan deze aardig vies worden. Denk bijvoorbeeld aan kruimels die tussen de toetsen vallen of drinken dat je morst. Wil je een grondige reiniging van jouw toetsenbord uitvoeren? Volg onderstaande stappen:

Stap 1: Verwijder al het vuil tussen de toetsen op jouw toetsenbord

Het verwijderen van het vuil tussen het toetsenbord kun je al gemakkelijk doen door deze om te draaien en tegen je bureau aan te tikken. Je zal zien dat er al aardig wat viezigheid tussen de toetsen vandaan komt. Om het toetsenbord helemaal schoon te krijgen, kun je gebruik maken van een perslucht spuitbus of een speciale mini-stofzuiger.

Stap 2: Maak het toetsenbord schoon met ontsmettingsalcohol

Door ontsmettingsalcohol te gebruiken kun je vele bacteriën van jouw toetsenbord verwijderen. Door gemakkelijk tussen de toetsen te komen kun je gebruik maken van een wattenstaafje. Deze dip je dan voorzichtig in de alcohol om vervolgens tussen de toetsen langs te gaan met het wattenstaafje. Is het wattenstaafje vies? Pak direct een nieuwe voor het beste effect!

Wil je de reiniging helemaal goed aanpakken? Kijk of je de toetsen kunt verwijderen uit jouw toetsenbord, om deze vervolgens los te reinigen. Let er bij het terugplaatsen van de toetsen wel goed op dat deze weer goed droog zijn.

3. Maak elke dag jouw werkplek schoon door te stofzuigen

Stofzuigen is een belangrijk deel van het schoonhouden van jouw werkplek. Vooral wanneer je ook eet in deze omgeving, is het belangrijk om elke dag te stofzuigen. Hiermee houd je ongedierte bij jouw werkplek vandaan. Daarnaast is het belangrijk om ook je bureaustoel te stofzuigen. Doordat je hier dagelijks op zit, ontstaat er een grote hoeveelheid huidschilfers en stof op deze plek.

Een schoonmaakbedrijf inschakelen voor het reinigen van kantoren

Wil je het schoonmaken van de werkplekken van jouw bedrijf graag uitbesteden aan een schoonmaakbedrijf? Kies voor Kok Schoonmaak! Wij staan voor jou klaar op het gebied van schoonmaakonderhoud. Samen bespreken we welke schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd worden en met welke frequentie. Elk bedrijf heeft andere behoeftes, daarom zorgen wij voor schoonmaakonderhoud op maat.

Wil je graag meer weten over hoe je jouw werkplek schoon kan houden of over wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact op! We vertellen je graag meer.

Recente blog posts

glasbewassing-kok-schoonmaak

7 redenen waarom glasbewassing zo belangrijk is

calendar icon 27 mei 2024

Heb je ooit stilgestaan bij de impact van schone ramen op jouw bedrijf? Hoewel het misschien een klein detail lijkt, speelt glasbewassing een cruciale rol in de uitstraling en efficiëntie van je bedrijfsomgeving. Van het verbeteren van de eerste indruk die klanten krijgen tot het verhogen van de productiviteit van je medewerkers, schone ramen hebben tal van voordelen. Ontdek waarom het de investering waard is om regelmatig een professioneel glazenwassersbedrijf in te schakelen en hoe dit jouw bedrijf ten goede kan komen.

info icon Verder lezen
glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten