facebook> >

Waarom een schoon kantoor zo goed is voor de medewerkerstevredenheid

25 juli 2022

Hygiëne is, zeker vandaag de dag, een hot en belangrijk item! Na een periode van Corona en thuiswerken zijn er steeds meer mensen weer op kantoor aanwezig. Het thuiswerkadvies is immers vervallen. Wél moet er meer aandacht zijn voor gezondheid en hygiëne op de werkvloer. Iets wat voorheen minder ter sprake werd gebracht. Een werkplek moet veilig en schoon zijn. Van de gevolgen van bacteriën zijn we ons steeds meer bewust. Maar wat zijn die gevolgen? En waarom is een schone werkplek zo belangrijk? Wij vertellen dit graag. Want schoonmaken is ons vak. Dit doen wij met passie, liefde en precisie.  

Nadelen van een onhygiënische werkplek 

Een hoog ziekteverzuim is iets wat je als werkgever absoluut niet wilt. Wist je dat je zelf kunt bijdragen aan minder ziekteverzuim? Een schone werkplek en goede hygiëne is van belang voor minder zieke op werk. Dagelijks zijn er veel verschillende mensen op kantoor aanwezig. Daarnaast is het werken met flexplekken helemaal van nu. Het niet schoonmaken van de werkplekken kan zorgen voor verspreiding van bacteriën en ziektekiemen op toetsenborden, computermuizen en andere voorwerpen. Kantoormeubilair is namelijk een bron van bacteriën. Virussen kunnen zich hierdoor gemakkelijk verspreiden. Gevolg? Meer zieke en ontevreden medewerkers. Dat wilt toch niemand?  

Voordelen van schoonmaken 

Collega’s brengen samen veel tijd door op een kantoor. Een schone werkplek is een belangrijk onderdeel van goede arbeidsomstandigheden. Wanneer jij en je collega’s in een schone omgeving werken zal de weerstand aanzienlijk verbeteren. Gevolg? Minder ziekteverzuim. Naast een betere fysieke gesteldheid zorgt een schone werkplek ook voor een goede mentale gesteldheid. Mensen ervaren minder stress en kunnen ongestoord werken. Naast schoonmaken is frisse lucht van belang. Door frisse lucht in kantoor raken mensen minder snel vermoeid en functioneren de hersenen optimaal. Een echte win-win situatie: een blije werkgever én werknemer.  

Hoe houdt je de werkplekken schoon? 

Door Kok schoonmaak in te schakelen. Ons team gespecialiseerde schoonmakers weten wat er nodig is om hygiëne te waarborgen. Afhankelijk van je wensen en de situatie kunnen wij dagelijks, wekelijks om maandelijks de boel flink aanpakken. Stofzuigen, dweilen, ontsmetten, luchten. Wij zorgen voor een schone werkomgeving terwijl jij en je collega’s zich bezig houden met het werk.  

4 redenen om Kok schoonmaak in te schakelen  

  • Minder ziekteverzuim 
  • Betere productiviteit 
  • Tevreden medewerkers 
  • Representatief kantoor 

Naast tevreden medewerkers krijgen (nieuwe) klanten een betere indruk van jouw bedrijf. Een schoon en opgeruimde werkomgeving geeft een beter beeld. Want wie wilt er nu klant worden van een bedrijf dat een chaos is?  

Hygiëne is ‘key’  

Inmiddels is wel duidelijk hoé belangrijk een schoon kantoor is. Wil je ook genieten van een schoon kantoor? Schakel ons professionele team in. Ons team werkt netjes en met goede producten. Nadat wij zijn geweest is alles weer spic en span. Uit onderzoek is gebleken dat veel werkplekken niet goed worden schoongemaakt. Voor tevreden en gezonde medewerkers is hygiëne ‘key’, Tips nodig om de werkplek zelf goed schoon te houden? Benieuwd wat wij kunnen betekenen? Bekijk onze diensten op de website.

Recente blog posts

glasbewassing-kok-schoonmaak

7 redenen waarom glasbewassing zo belangrijk is

calendar icon 27 mei 2024

Heb je ooit stilgestaan bij de impact van schone ramen op jouw bedrijf? Hoewel het misschien een klein detail lijkt, speelt glasbewassing een cruciale rol in de uitstraling en efficiëntie van je bedrijfsomgeving. Van het verbeteren van de eerste indruk die klanten krijgen tot het verhogen van de productiviteit van je medewerkers, schone ramen hebben tal van voordelen. Ontdek waarom het de investering waard is om regelmatig een professioneel glazenwassersbedrijf in te schakelen en hoe dit jouw bedrijf ten goede kan komen.

info icon Verder lezen
glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten