facebook> >

Schoonmaaktips voor bedrijven: een schone werkomgeving is een productieve werkomgeving

19 september 2023

Een schone en georganiseerde werkplek is belangrijk voor de productiviteit, het welzijn van medewerkers en het imago van een bedrijf. Het is meer dan alleen maar het opruimen van rommel; het gaat om het handhaven van een gezonde en aangename omgeving waarin iedereen kan gedijen. Als bedrijfseigenaar of manager zijn hier enkele waardevolle schoonmaaktips die kunnen helpen om de werkplek schoon, fris en efficiënt te houden. 

1. Stel een schoonmaakschema op 

Een gepland schoonmaakschema is de basis van een schone werkplek. Zorg ervoor dat er duidelijke afspraken zijn over wie er verantwoordelijk is voor welke schoonmaaktaken. Dit kan variëren van dagelijkse tot wekelijkse en maandelijkse taken. 

2. Vertrouw op professionals  

Hoewel medewerkers kunnen helpen met dagelijkse schoonmaakklusjes zoals het schoonhouden van hun werkruimte, is het verstandig om professionele schoonmaakdiensten in te schakelen. Deze experts beschikken over de juiste kennis en apparatuur om grondige en diepgaande reiniging uit te voeren. 

3. Creëer een opruimbeleid 

Opruimen is belangrijk voor het creëren van een schone werkplek. Voer een beleid in waarbij medewerkers worden aangemoedigd om hun werkplek op te ruimen aan het einde van de dag. Dit gaat bijvoorbeeld om het organiseren van documenten, het leegmaken van het bureau en het weggooien van afval. 

4. Minimaliseer rommel 

Houd de werkruimte vrij van onnodige rommel. Minder rommel betekent minder oppervlakken waar stof en vuil zich kunnen ophopen. Moedig medewerkers aan om overbodige items weg te gooien of te doneren. 

5. Plaats afvalbakken strategisch 

Zorg ervoor dat afvalbakken gemakkelijk toegankelijk zijn in de hele werkruimte. Dit moedigt medewerkers aan om afval weg te gooien in plaats van het ergens achter te laten. 

6. Onderhoud de vloeren 

Vloeren kunnen snel vies worden, vooral in drukke kantoren. Investeer in regelmatige vloerreiniging, inclusief stofzuigen en dweilen. Overweeg ook om de vloerbedekking regelmatig te laten reinigen om vlekken te verwijderen. 

7. Bewaak de luchtkwaliteit 

Een goede luchtkwaliteit draagt bij aan een gezonde werkomgeving. Zorg voor voldoende ventilatie en overweeg het gebruik van luchtreinigers om allergenen en stofdeeltjes te verminderen. 

8. Maak gebruik van natuurlijke schoonmaakproducten 

Overweeg het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakproducten om de blootstelling aan schadelijke chemicaliën te verminderen en de impact op het milieu te beperken. 

9. Educatie en bewustwording 

Bewustwording creëren bij medewerkers over het belang van een schone werkplek is essentieel. Zorg voor training en educatie over hygiëne en schoonmaakprotocollen. 

Het creëren van een schone werkplek is belangrijk en vraagt aandacht. Het resultaat is zeker de moeite waard: een gezonde, productieve en professionele omgeving waarin medewerkers kunnen werken en klanten met vertrouwen kunnen worden ontvangen. Door deze schoonmaaktips toe te passen ziet uw bedrijfspand er altijd opgeruimd en schoon uit.  

Wil je meer advies of hulp bij het handhaven van een schone werkomgeving. Ons team staat klaar om je te ondersteunen. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte. 

Recente blog posts

glasbewassing-kok-schoonmaak

7 redenen waarom glasbewassing zo belangrijk is

calendar icon 27 mei 2024

Heb je ooit stilgestaan bij de impact van schone ramen op jouw bedrijf? Hoewel het misschien een klein detail lijkt, speelt glasbewassing een cruciale rol in de uitstraling en efficiëntie van je bedrijfsomgeving. Van het verbeteren van de eerste indruk die klanten krijgen tot het verhogen van de productiviteit van je medewerkers, schone ramen hebben tal van voordelen. Ontdek waarom het de investering waard is om regelmatig een professioneel glazenwassersbedrijf in te schakelen en hoe dit jouw bedrijf ten goede kan komen.

info icon Verder lezen
glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten