Op de juiste manier de voegen van tegels schoonmaken

6 augustus 2021

Tegels als vloer in jouw woning of bedrijfspand? Grote kans dat de voegen tussen de tegels viezer zijn dan je denkt. De voegen verkleuren langzaam waardoor je niet altijd door hebt dat ze vies zijn. In deze blog vertelt Kok Schoonmaak je meer over hoe je het schoonmaken van voegen het beste aan kunt pakken!

Hoe komt het dat de voegen van tegels vies worden?

Over het algemeen hebben tegels veel te verduren. Tegels in de keuken kunnen snel vies worden door vuil en vet dat ontstaat bij het koken. In bijvoorbeeld de badkamer ontstaat viezigheid snel door zeepresten en de hoeveelheid vocht in de ruimte. Daarnaast kunnen tegels op de vloer snel vies worden wanneer er met schoenen over de vloer gelopen wordt. Stofzuigen en dweilen zorgen namelijk lang niet altijd voor het goed schoonmaken van de voegen.

Wat voor reinigingsmiddel gebruiken voor het schoonmaken van voegen?

Bij het goed reinigen van de voegen is het natuurlijk belangrijk om te beginnen met het juiste reinigingsmiddel te gebruiken. Er zijn een hoop voegenreinigers op de markt welke speciaal gemaakt zijn voor het reinigen van voegen. Daarnaast zijn er ook een hoop doe-het-zelf-middelen om de voegen van jouw vloer te reinigen. Denk bijvoorbeeld aan groene zeep en soda, water en azijn of bleekmiddel en water. Zorg voor het schoonmaken dat je goed controleert of jouw vloer tegen het middel kan. Je wilt uiteraard niet dat de tegels schade oplopen door het schoonmaakmiddel.

Welke stappen moet je ondernemen bij het schoonmaken van voegen?

Zorg eerst dat je de vloer goed stofzuigt. Dit zorgt ervoor dat er geen los vuil op tegels te vinden is. Daarna kun je beginnen met de schoonmaakmiddelen. Schrob de voegen met een borstel en laat het schoonmaakmiddel intrekken. Vervolgens schrob je de voegen nogmaals met lauw water. Zorg daarna dat je de voegen goed schoonmaakt zonder schoonmaakmiddel, zodat deze verwijderd wordt van de vloer. Het kan zijn dat het gewenste resultaat niet na één keer schoonmaken te zien is. In dit geval kun je bovenstaande stappen een aantal keer herhalen.

Vloertegels en voegen laten reinigen door een professioneel bedrijf

Wanneer het om een grote oppervlakte gaat is het lastig om zelf de volledige vloer te reinigen. In dat soort gevallen is het handiger om een professioneel bedrijf in te huren. Kok Schoonmaak regelt het reinigen en onderhouden van uw vloer. Hierbij worden uiteraard ook de voegen van de vloer volledig gereinigd. Wat voor vloer het pand ook heeft, wij staan voor je klaar!

Meer informatie over het reinigen van vloeren? Neem vrijblijvend contact met ons op, onze medewerkers vertellen je graag meer. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte aan te vragen.

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten