facebook> >

Op de juiste manier de voegen van tegels schoonmaken

6 augustus 2021

Tegels als vloer in jouw woning of bedrijfspand? Grote kans dat de voegen tussen de tegels viezer zijn dan je denkt. De voegen verkleuren langzaam waardoor je niet altijd door hebt dat ze vies zijn. In deze blog vertelt Kok Schoonmaak je meer over hoe je het schoonmaken van voegen het beste aan kunt pakken!

Hoe komt het dat de voegen van tegels vies worden?

Over het algemeen hebben tegels veel te verduren. Tegels in de keuken kunnen snel vies worden door vuil en vet dat ontstaat bij het koken. In bijvoorbeeld de badkamer ontstaat viezigheid snel door zeepresten en de hoeveelheid vocht in de ruimte. Daarnaast kunnen tegels op de vloer snel vies worden wanneer er met schoenen over de vloer gelopen wordt. Stofzuigen en dweilen zorgen namelijk lang niet altijd voor het goed schoonmaken van de voegen.

Wat voor reinigingsmiddel gebruiken voor het schoonmaken van voegen?

Bij het goed reinigen van de voegen is het natuurlijk belangrijk om te beginnen met het juiste reinigingsmiddel te gebruiken. Er zijn een hoop voegenreinigers op de markt welke speciaal gemaakt zijn voor het reinigen van voegen. Daarnaast zijn er ook een hoop doe-het-zelf-middelen om de voegen van jouw vloer te reinigen. Denk bijvoorbeeld aan groene zeep en soda, water en azijn of bleekmiddel en water. Zorg voor het schoonmaken dat je goed controleert of jouw vloer tegen het middel kan. Je wilt uiteraard niet dat de tegels schade oplopen door het schoonmaakmiddel.

Welke stappen moet je ondernemen bij het schoonmaken van voegen?

Zorg eerst dat je de vloer goed stofzuigt. Dit zorgt ervoor dat er geen los vuil op tegels te vinden is. Daarna kun je beginnen met de schoonmaakmiddelen. Schrob de voegen met een borstel en laat het schoonmaakmiddel intrekken. Vervolgens schrob je de voegen nogmaals met lauw water. Zorg daarna dat je de voegen goed schoonmaakt zonder schoonmaakmiddel, zodat deze verwijderd wordt van de vloer. Het kan zijn dat het gewenste resultaat niet na één keer schoonmaken te zien is. In dit geval kun je bovenstaande stappen een aantal keer herhalen.

Vloertegels en voegen laten reinigen door een professioneel bedrijf

Wanneer het om een grote oppervlakte gaat is het lastig om zelf de volledige vloer te reinigen. In dat soort gevallen is het handiger om een professioneel bedrijf in te huren. Kok Schoonmaak regelt het reinigen en onderhouden van uw vloer. Hierbij worden uiteraard ook de voegen van de vloer volledig gereinigd. Wat voor vloer het pand ook heeft, wij staan voor je klaar!

Meer informatie over het reinigen van vloeren? Neem vrijblijvend contact met ons op, onze medewerkers vertellen je graag meer. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte aan te vragen.

Recente blog posts

glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen
blog-kok-schoonmaak-eindejaars-schoonmaak

De ultieme eindejaarsschoonmaak checklist voor bedrijven

calendar icon 20 november 2023

Met deze schoonmaak checklist zorg je ervoor dat elk aspect van je bedrijfsruimte aandacht krijgt, waardoor medewerkers een schone, veilige en aangename werkplek hebben. 

info icon Verder lezen
dagelijkse-schoonmaak

De voordelen van dagelijkse schoonmaak voor jouw bedrijf

calendar icon 17 oktober 2023

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we dat schoonmaak meer is dan enkel een esthetische behoefte; het speelt een cruciale rol in de werking en het succes van elk bedrijf. Veel bedrijven kiezen ervoor om eens in de zoveel tijd hun bedrijf schoon te maken, terwijl anderen de voordelen van een dagelijkse schoonmaak al hebben ontdekt. Maar wat zijn nu echt de voordelen van een dagelijkse schoonmaak? In deze blog duiken we dieper in de positieve effecten van het consistent en dagelijks schoonhouden van jouw bedrijfsruimte.

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten