Ode aan de onmisbare schoonmakers

23 september 2022

De hardwerkende schoonmakers die elke dag opnieuw hun handen uit de mouwen steken, mogen weleens in het zonnetje worden gezet. Zij zijn het die ervoor zorgen dat de kantoren en ruimtes van jouw zakelijke pand keer op keer op een deskundige manier worden gereinigd.  Werken in een schone omgeving is absoluut niet vanzelfsprekend. Het vraagt om goede kennis van zaken om met de juiste middelen en materialen een pand schoon te maken, geheel naar wens van jou als klant. Dat dit de nodige moeite en inspanning kost, moge duidelijk zijn. Waarom zijn professionele schoonmakers zo belangrijk? 

Professionele schoonmakers weten van aanpakken  

Er wordt vaak te lichtzinnig gedacht over schoonmaakwerkzaamheden. Dit is in veel gevallen het gevolg van te weinig kennis en dat doet onze hardwerkende schoonmakers tekort. De onmisbare schoonmakers die bij Kok Schoonmaak in dienst zijn, mogen met recht specialisten worden genoemd. Ze werken altijd volgens de strenge richtlijnen die gelden voor veiligheid, hygiëne en milieu. Hierbij gaan ze verder dan het schoonmaken van kantoren in scholen of overheidsinstellingen. Er wordt altijd aandacht besteed aan de materiaalsoort die wordt schoongemaakt, zodat het juiste product hierop wordt gebruikt en schade wordt voorkomen. Bovendien werken ze met respect voor het milieu. Geen concessies doen op het eindresultaat, maar wel werken met artikelen die zo min mogelijk schade aan het milieu aanbrengen. Zo lukt het ze om op een duurzame manier alle ruimtes, gevels en trappenhuizen heerlijk schoon te krijgen. 

Vloeronderhoud door schoonmaakspecialisten 

Beeld je eens in hoe het zou zijn om in een winkelcentrum te lopen, waar de gevels en trappenhuizen van een laag vuil zijn voorzien. Een dagje ontspannen winkelen, is er dan niet bij. Je bent je continu bewust van de viezigheid om je heen. Even iets vastpakken, komt dan niet eens in je op. Sta eens bewust stil bij de moeite die elke dag opnieuw wordt genomen om bezoekers met een fijn gevoel te laten winkelen. Pas dan krijgen schoonmakers de waardering die ze verdienen. Hoe een schoon winkelcentrum wordt bereikt?  

Bij nacht en ontij aan het werk 

Zonder en ander tot last te zijn, voeren schoonmaakspecialisten alle werkzaamheden uit die in winkelcentra, fabrieken en scholen nodig zijn. Dit betekent dat ze vaak op de meest onmogelijke tijden aan het werk zijn om bacteriën en andere ziekteverwekkers het hoofd te bieden. Alles om jou je dag in een gezonde leefomgeving te laten starten. Ze zijn misschien onzichtbaar aanwezig, maar hun werk laat je elke dag opnieuw zien hoe hard er gewerkt is, mits je er ook voor hebt natuurlijk.  

Bewustwording voor hygiëne 

Vooral in de periode waarin Covid-19 de hoofdrol speelde, was angst voor besmetting overal aanwezig. Iedereen was zich bewust van het gevaar van te weinig hygiëne en de kans op besmetting. Los van een epidemie is het goed om je altijd bewust te zijn van de moeite die wordt genomen om openbare ruimtes voor alle gebruikers en bezoekers op een vakkundige manier schoon te maken.  

Respect en waardering 

Zie dit niet als iets vanzelfsprekends, maar spreek je waardering eens uit. Toon respect door je eigen afval in een container te deponeren en niet klakkeloos op straat te gooien. Hoe beter je zelf zorg draagt voor een schone omgeving, hoe meer dit de hardwerkende schoonmakers gaat opvallen. Laat ook eens een blijk van waardering achter voor de schoonmaker die op jouw werkplek zorg draagt voor een schone omgeving. Dit hoeft niet iets groots te zijn. Vaak is een briefje met dankwoorden al genoeg. Door dit te uiten, weet de schoonmaker dat het verrichte werk echt wordt gewaardeerd en dat motiveert enorm. Zelf ervaren hoe onze deskundigen te werk gaan? Neem dan contact met ons op en ervaar zelf ons schoonmaakwerk. Die ode aan de onmisbare schoonmakers komt er dan vanzelf vanuit jouw organisatie! 

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten