facebook> >

Ode aan de onmisbare schoonmakers

23 september 2022

De hardwerkende schoonmakers die elke dag opnieuw hun handen uit de mouwen steken, mogen weleens in het zonnetje worden gezet. Zij zijn het die ervoor zorgen dat de kantoren en ruimtes van jouw zakelijke pand keer op keer op een deskundige manier worden gereinigd.  Werken in een schone omgeving is absoluut niet vanzelfsprekend. Het vraagt om goede kennis van zaken om met de juiste middelen en materialen een pand schoon te maken, geheel naar wens van jou als klant. Dat dit de nodige moeite en inspanning kost, moge duidelijk zijn. Waarom zijn professionele schoonmakers zo belangrijk? 

Professionele schoonmakers weten van aanpakken  

Er wordt vaak te lichtzinnig gedacht over schoonmaakwerkzaamheden. Dit is in veel gevallen het gevolg van te weinig kennis en dat doet onze hardwerkende schoonmakers tekort. De onmisbare schoonmakers die bij Kok Schoonmaak in dienst zijn, mogen met recht specialisten worden genoemd. Ze werken altijd volgens de strenge richtlijnen die gelden voor veiligheid, hygiëne en milieu. Hierbij gaan ze verder dan het schoonmaken van kantoren in scholen of overheidsinstellingen. Er wordt altijd aandacht besteed aan de materiaalsoort die wordt schoongemaakt, zodat het juiste product hierop wordt gebruikt en schade wordt voorkomen. Bovendien werken ze met respect voor het milieu. Geen concessies doen op het eindresultaat, maar wel werken met artikelen die zo min mogelijk schade aan het milieu aanbrengen. Zo lukt het ze om op een duurzame manier alle ruimtes, gevels en trappenhuizen heerlijk schoon te krijgen. 

Vloeronderhoud door schoonmaakspecialisten 

Beeld je eens in hoe het zou zijn om in een winkelcentrum te lopen, waar de gevels en trappenhuizen van een laag vuil zijn voorzien. Een dagje ontspannen winkelen, is er dan niet bij. Je bent je continu bewust van de viezigheid om je heen. Even iets vastpakken, komt dan niet eens in je op. Sta eens bewust stil bij de moeite die elke dag opnieuw wordt genomen om bezoekers met een fijn gevoel te laten winkelen. Pas dan krijgen schoonmakers de waardering die ze verdienen. Hoe een schoon winkelcentrum wordt bereikt?  

Bij nacht en ontij aan het werk 

Zonder en ander tot last te zijn, voeren schoonmaakspecialisten alle werkzaamheden uit die in winkelcentra, fabrieken en scholen nodig zijn. Dit betekent dat ze vaak op de meest onmogelijke tijden aan het werk zijn om bacteriën en andere ziekteverwekkers het hoofd te bieden. Alles om jou je dag in een gezonde leefomgeving te laten starten. Ze zijn misschien onzichtbaar aanwezig, maar hun werk laat je elke dag opnieuw zien hoe hard er gewerkt is, mits je er ook voor hebt natuurlijk.  

Bewustwording voor hygiëne 

Vooral in de periode waarin Covid-19 de hoofdrol speelde, was angst voor besmetting overal aanwezig. Iedereen was zich bewust van het gevaar van te weinig hygiëne en de kans op besmetting. Los van een epidemie is het goed om je altijd bewust te zijn van de moeite die wordt genomen om openbare ruimtes voor alle gebruikers en bezoekers op een vakkundige manier schoon te maken.  

Respect en waardering 

Zie dit niet als iets vanzelfsprekends, maar spreek je waardering eens uit. Toon respect door je eigen afval in een container te deponeren en niet klakkeloos op straat te gooien. Hoe beter je zelf zorg draagt voor een schone omgeving, hoe meer dit de hardwerkende schoonmakers gaat opvallen. Laat ook eens een blijk van waardering achter voor de schoonmaker die op jouw werkplek zorg draagt voor een schone omgeving. Dit hoeft niet iets groots te zijn. Vaak is een briefje met dankwoorden al genoeg. Door dit te uiten, weet de schoonmaker dat het verrichte werk echt wordt gewaardeerd en dat motiveert enorm. Zelf ervaren hoe onze deskundigen te werk gaan? Neem dan contact met ons op en ervaar zelf ons schoonmaakwerk. Die ode aan de onmisbare schoonmakers komt er dan vanzelf vanuit jouw organisatie! 

Recente blog posts

glasbewassing-kok-schoonmaak

7 redenen waarom glasbewassing zo belangrijk is

calendar icon 27 mei 2024

Heb je ooit stilgestaan bij de impact van schone ramen op jouw bedrijf? Hoewel het misschien een klein detail lijkt, speelt glasbewassing een cruciale rol in de uitstraling en efficiëntie van je bedrijfsomgeving. Van het verbeteren van de eerste indruk die klanten krijgen tot het verhogen van de productiviteit van je medewerkers, schone ramen hebben tal van voordelen. Ontdek waarom het de investering waard is om regelmatig een professioneel glazenwassersbedrijf in te schakelen en hoe dit jouw bedrijf ten goede kan komen.

info icon Verder lezen
glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten