facebook> >

Kok schoonmaak verklapt enkele handige schoonmaaktechnieken

12 april 2022

Schoonmaken, de ene persoon vindt het lekker rustgevend en de ander zit er altijd maar tegen aan te hikken. Ook bij bedrijven kan het een dingetje zijn. Is er een schoonmaakrooster of besteed je het liever uit aan een professioneel schoonmaakbedrijf? Maar ook als je een professioneel schoonmaakbedrijf inhuurt, kom je er soms echt niet onderuit om de poetsdoek erbij te pakken. Bijvoorbeeld: je morst koffie over je bureau heen, dan moet je dit toch echt zelf schoonmaken.   

Kok schoonmaak verklapt je graag enkele schoonmaaktips. Je weet het maar nooit, een ongeluk zit in een klein hoekje. En je hoeft het niet eens zelf gedaan te hebben. Dan is het toch fijn om bepaalde cleaning hacks onder de knie  te hebben!  

We zullen een aantal scenario's voor je beschrijven 

Er zijn verschillende scenario's die je kunt bedenken, we zullen er een paar opnoemen, inclusief handige schoonmaaktips. 

Stickers en lijmresten 

 Stickers zijn hartstikke leuk om op te plakken, maar ze zijn ook super frustrerend wanneer je deze wilt verwijderen. Bijvoorbeeld: De stickers van je voorganger zitten helemaal vastgeplakt aan je bureau. Je kunt blijven poetsen, maar die le, dan krijg je allemaal krassen en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Kok schoonmaak heeft meerdere tips voor jou! Lijmresten kun je gemakkelijk verwijderen met: 

  • Kookolie, kokosolie, boter en nog andere soorten vetten. Maar pas op voor vetvlekken! 
  • Kokosolie met Baking soda 
  • Oplosmiddel van de apotheek 
  • Het klinkt een beetje gek maar ook met pindakaas kun je lijmresten verwijderen 
  • Nagellakremover 
  • Sinaasappelschillen 
  • Wasbenzine 

Wanneer je één van bovenstaande producten gebruikt dan kom je gegarandeerd van die vreselijke lijmresten af.  

Clean desk policy 

Dit is niet echt een schoonmaaktip, maar wel handig voor een nette en schone werkomgeving. De naam zegt het al, je stelt een beleid in voor een schoon en opgeruimd bureau. Door middel van een clean desk policy kun je verwachten van je medewerkers dat ze elke dag hun bureau netjes en leeg achterlaten. Hiermee doe je de schoonmaker ook gelijk een plezier! Dit is namelijk een stuk makkelijker om de bureaus af te nemen.  

Neem stof af met een droge doek 

Bijvoorbeeld wanneer je je bureau afneemt, met een natte doek blijft het stof juist kleven aan het oppervlak.  

Drinken op de grond gemorst?  

Dweilen kun je het beste doen met koud water. Warm water verdampt namelijk sneller waardoor de zeepresten op de grond blijven zitten. Hierdoor gaat de grond kleven en je laat strepen achter. 

Voorkom beschadiging van de vloer door bureaustoelwielen schoon te houden 

Stel je hebt net een nieuwe vloer op kantoor of in je bedrijfspand. Dan wil je hier natuurlijk voorzichtig mee zijn. Door regelmatig de wieltjes van je bureaustoel schoon te maken voorkom je beschadigingen op de vloer.  

De horror magnetron 

We kennen hem allemaal wel, die ene magnetron in de kantine die door niemand schoongemaakt wordt. De etensresten lopen nog net niet weg. Tip! Plan een vaste dag in wanneer de magnetron schoongemaakt wordt. Hier doe je een hoop collega's een plezier mee. En dan leggen we je graag uit hoe je deze het beste en het snelste schoon kunt maken. Dit doe je namelijk zo: Vul een kommetje met water, let op! Deze moet wel in de magnetron kunnen. Vervolgens voeg je een beetje citroensap toe in het kommetje. Deze zet je voor 10 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Al het vuil komt vervolgens los door de stoom, hierna kun je nog even een doekje door de magnetron heen halen en voilà, de magnetron is schoon.  

En zo kunnen we nog wel even doorgaan met tips, die zijn namelijk oneindig. En wil je de schoonmaak in jouw bedrijf echt tot een next level wil brengen, dan is wellicht data-driven schoonmaak Interessant. In onze blog over Data-driven schoonmaak lees je er meer over.  

Kok schoonmaak is dé schoonmaakspecialist 

Het is naast het zelf schoonmaken van een ruimte ook mogelijk om een professioneel schoonmaakbedrijf in te schakelen. Kok schoonmaak is dé aangewezen partner waarbij wij zorgen voor een frisse werkomgeving. 

Meer informatie over onze services vind je op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren je graag over de mogelijkheden. 

Recente blog posts

glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen
blog-kok-schoonmaak-eindejaars-schoonmaak

De ultieme eindejaarsschoonmaak checklist voor bedrijven

calendar icon 20 november 2023

Met deze schoonmaak checklist zorg je ervoor dat elk aspect van je bedrijfsruimte aandacht krijgt, waardoor medewerkers een schone, veilige en aangename werkplek hebben. 

info icon Verder lezen
dagelijkse-schoonmaak

De voordelen van dagelijkse schoonmaak voor jouw bedrijf

calendar icon 17 oktober 2023

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we dat schoonmaak meer is dan enkel een esthetische behoefte; het speelt een cruciale rol in de werking en het succes van elk bedrijf. Veel bedrijven kiezen ervoor om eens in de zoveel tijd hun bedrijf schoon te maken, terwijl anderen de voordelen van een dagelijkse schoonmaak al hebben ontdekt. Maar wat zijn nu echt de voordelen van een dagelijkse schoonmaak? In deze blog duiken we dieper in de positieve effecten van het consistent en dagelijks schoonhouden van jouw bedrijfsruimte.

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten