facebook> >

Hoe kun je waterverbruik het beste verminderen?

20 april 2023

De kraan wat korter aan laten staan of misschien wel wat korter douchen? Voordat we antwoord geven op bovenstaande vraag is het verstandig in kaart te brengen waarom het zo belangrijk is om minder water te verbruiken. Want als we ergens de noodzaak van inzien zullen we er ook beter op letten.  

Waarom moeten we minder water verbruiken?  

Het waterverbruik per persoon is in de afgelopen jaren minder geworden. We gaan al veel bewuster om met water dan we voorheen deden. Dat is op zich een positief bericht. Toch kan dit nóg beter. Maar waarom? Bij het verwerken en reinigen van water wordt er namelijk veel energie gebruikt. Dit is slecht voor het milieu. Het reinigingsproces vindt plaats met behulp van bepaalde chemicaliën die ook slecht zijn voor het milieu. Slecht voor het milieu maar daarnaast ook kostbaar. Daarnaast neemt door klimaatveranderingen de kans op waterschaarste toe. Genoeg redenen om zuinig om te gaan met watergebruik.  

Tips om waterverbruik te verminderen 

  • Draai de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen 
  • Neem een douche in plaats van een bad 
  • Spoel de vaat niet schoon 
  • Maak minder gebruik van de hoge druk 
  • Hergebruik water (tijdens het koken) 
  • Zuinige waterspoeling door de wc 
  • Was kleding minder vaak 

Ondanks dat het verbruik per persoon minder is geworden is het totale verbruik gestegen. Dit komt omdat we met steeds meer mensen, huizen en bedrijven zijn. Met bovenstaande tips kun je er zelf al voor zorgen dat je liters per week bespaard. Douche een minuutje korter, trek die ene broek nog een keertje aan, vang kookvocht op en gebruik dit voor andere gerechten.  

Drinkbaar water is kostbaar 

Onze watervoorraad op aarde is beperkt. Vooral drinkwater is kostbaar. Verspilling hiervan moeten we met zijn alle tegengaan. Weet jij hoeveel water je dagelijks gebruikt? Uit onderzoek is gebleken dat we per persoon wel meer dan 130 liter water per dag verbruiken. Dit drinkwater wordt zeker niet alleen maar gebruikt om te drinken. Het grootste gedeelte gaat verloren tijdens het douchen en het doorspoelen van het toilet.  

Hoe kunnen schoonmaakbedrijven het waterverbruik verminderen?  

Ook binnen de schoonmaakbranche zijn er duurzaamheidsambities uitgesproken. Schoonmaakbedrijven maken immers ook gebruik van drinkwater tijden het schoonmaken. Het verminderen van waterverbruik begint bij de bewustwording van de medewerkers. Door met een positieve boodschap bewustwording aan te wakkeren ontstaat er meer aandacht voor dit onderwerp. Net zo goed schoonmaken met gebruik van minder water? Dat kan zeker! Laat de kraan niet lopen tijdens het schoonmaken of uitspoelen van de doek en maak gebruik van een spuitfles in plaats van een emmer water met sop.  

Er zijn dus verschillende manieren om water te besparen. Ook het team van Kok Schoonmaak denkt bewust na over het gebruik van water. Meer informatie? Nog meer tips om minder water te gebruiken? Neem contact met ons op.

Recente blog posts

glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen
blog-kok-schoonmaak-eindejaars-schoonmaak

De ultieme eindejaarsschoonmaak checklist voor bedrijven

calendar icon 20 november 2023

Met deze schoonmaak checklist zorg je ervoor dat elk aspect van je bedrijfsruimte aandacht krijgt, waardoor medewerkers een schone, veilige en aangename werkplek hebben. 

info icon Verder lezen
dagelijkse-schoonmaak

De voordelen van dagelijkse schoonmaak voor jouw bedrijf

calendar icon 17 oktober 2023

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we dat schoonmaak meer is dan enkel een esthetische behoefte; het speelt een cruciale rol in de werking en het succes van elk bedrijf. Veel bedrijven kiezen ervoor om eens in de zoveel tijd hun bedrijf schoon te maken, terwijl anderen de voordelen van een dagelijkse schoonmaak al hebben ontdekt. Maar wat zijn nu echt de voordelen van een dagelijkse schoonmaak? In deze blog duiken we dieper in de positieve effecten van het consistent en dagelijks schoonhouden van jouw bedrijfsruimte.

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten