facebook> >

Hoe kun je een gevel het beste onderhouden

6 juli 2021

Hoe kun je een gevel het beste onderhouden?

Of je nu eigenaar bent van een woonhuis of een zakelijk pand, het goed verzorgen van de gevel is essentieel voor zowel de uitstraling als de duurzaamheid van het gebouw. Een verzorgde gevel verhoogt niet alleen de uitstraling, maar is ook vaak het eerste wat bezoekers of klanten opmerken. Het goed onderhouden van de gevel kan daarom een significante invloed hebben op de eerste indruk die mensen krijgen. Een fris en goed verzorgd uiterlijk van de gevel straalt professionaliteit en zorg uit. In deze uitgebreide blog deelt Kok Schoonmaak graag hun beste adviezen voor het effectief verzorgen van je gevel, zodat deze altijd een uitnodigende uitstraling heeft. 

Hoe houd je een gevel in goede staat? 

Wat zijn de beste methoden om een gevel te onderhouden? Een schone gevel is cruciaal voor het behoud ervan. Voor lichte vervuiling kun je de reiniging zelf aanpakken met een geschikt reinigingsmiddel of een mengsel van schoonmaakazijn en water. Begin met het schrobben van de gevel om vuil los te maken, gevolgd door het grondig afspuiten met een hogedrukspuit. Het is belangrijk om hierbij voorzichtig te zijn en te zorgen dat je de straal niet te dichtbij de voegen houdt om beschadigingen te voorkomen. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je gevel er niet alleen schoon uitziet, maar ook langer meegaat en beter bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. 

Waar kan ik opletten om ervoor te zorgen dat de gevel lang mee gaat? 

Er zijn enkele belangrijke tips om de levensduur van je gevel te verlengen, hier noemen we er een paar: 

  • Zorg dat de dakgoten vrij van bladeren en ander vuil zijn zodat water goed kan doorstromen. Overstromende dakgoten kunnen lelijke strepen op de gevel achterlaten. 
  • Zorg ook dat regenwater goed van de gevel weg kan stromen. Door bijvoorbeeld grind te gebruiken, voorkom je opspattend water tegen de lagere delen van de gevel. 
  • Vermijd het plaatsen van planten en bomen te dicht bij de gevel. Te veel direct contact met planten kan vochtplekken veroorzaken, wat de groei van organismen die de gevel kunnen aantasten, in de hand werkt. 

De gevel laten onderhouden door een professioneel schoonmaakbedrijf 

Soms is het beter om gevelonderhoud over te laten aan de professionals. Kok Schoonmaak heeft de expertise om het onderhoud correct uit te voeren. Wij bieden diverse technieken voor het reinigen van gevels. 

Daarnaast bieden we de optie om een (semi)permanente coating aan te brengen die de gevel beschermt en het reinigen vergemakkelijkt. 

Ben je benieuwd naar meer manieren om jouw gevel te onderhouden of reinigen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie! 

Recente blog posts

glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen
blog-kok-schoonmaak-eindejaars-schoonmaak

De ultieme eindejaarsschoonmaak checklist voor bedrijven

calendar icon 20 november 2023

Met deze schoonmaak checklist zorg je ervoor dat elk aspect van je bedrijfsruimte aandacht krijgt, waardoor medewerkers een schone, veilige en aangename werkplek hebben. 

info icon Verder lezen
dagelijkse-schoonmaak

De voordelen van dagelijkse schoonmaak voor jouw bedrijf

calendar icon 17 oktober 2023

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we dat schoonmaak meer is dan enkel een esthetische behoefte; het speelt een cruciale rol in de werking en het succes van elk bedrijf. Veel bedrijven kiezen ervoor om eens in de zoveel tijd hun bedrijf schoon te maken, terwijl anderen de voordelen van een dagelijkse schoonmaak al hebben ontdekt. Maar wat zijn nu echt de voordelen van een dagelijkse schoonmaak? In deze blog duiken we dieper in de positieve effecten van het consistent en dagelijks schoonhouden van jouw bedrijfsruimte.

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten