Hoe kun je een gevel het beste onderhouden

6 juli 2021

Of het nu gaat om een woning of een bedrijfspand, het is belangrijk om de gevel van het gebouw netjes te houden. Een nette gevel in goede staat zorgt voor een nette uitstraling van het gebouw. Wanneer je gasten of klanten ontvangt is de gevel één van de eerste dingen die ze zien. De gevel van het gebouw doet dus veel voor de eerste indruk. Om de gevel netjes te houden is het belangrijk dat de gevel goed onderhouden wordt. In deze blog vertelt Kok Schoonmaak je graag meer over hoe je dit het beste kunt doen!

Hoe houd je een gevel in goede staat?

Het belangrijkste aan het onderhouden van de gevel is om deze goed schoon te houden. Wanneer er niet al te hardnekkige vuil op de gevel zit, kun je het schoonmaken van de gevel gemakkelijk zelf doen. Dit kun je doen met reinigingsmiddel voor de gevel, maar schoonmaakazijn met water werkt ook goed. Begin met het schrobben van de gevel, vervolgens kun je met de hoogdrukspuit het vuil van de gevel verwijderen. Zorg bij het gebruiken van een hogedrukspuit wel dat je de straal niet te dicht bij de voegen houdt. Op deze manier beschadig je de voegen niet.  

Waar kan ik opletten om ervoor te zorgen dat de gevel lang mee gaat?

Er zijn nog een aantal andere punten waardoor je ervoor kan zorgen dat de gevel van jouw woning of bedrijfspand lang mee gaat. We bespreken er hieronder een paar.

  • Zorg ervoor dat de goten schoon en leeg zijn. Het is belangrijk dat water in de goten goed weg kan lopen. Wanneer dit niet het geval is kan de dakgoot overlopen en kan dit voor strepen op de gevel zorgen.
  • Zorg dat water op de grond goed weg kan lopen. Wanneer water niet goed weg kan lopen, kan het tegen de onderste stenen van de gevel spatten. Wanneer u kiest voor grind kan water beter weglopen en spat het minder op.
  • Plaats planten en bomen niet te dicht bij de gevel. De planten naast de gevel zorgen voor een vochtige plek, waar organismes graag nestelen. Deze kunnen zorgen voor aanslag op de gevel. Wanneer er voldoende afstand wordt gehouden van de gevel, kun je dit voorkomen.

De gevel laten onderhouden door een professioneel schoonmaakbedrijf

In sommige gevallen heeft de gevel onderhoud nodig, waarbij het beter is om dit te laten uitvoeren door een professioneel schoonmaakbedrijf. Kok Schoonmaak beschikt over de juiste kennis en ervaring om het onderhoud op de juiste manier uit te voeren. Voor het reinigen van de gevel kunnen wij verschillende technieken toepassen.

Verder is het mogelijk om een (semi)permanente coating op de gevel te laten aanbrengen. Deze coating zorgt ervoor dat de gevel beter beschermd is en dat eventuele vuil makkelijk te verwijderen is. Zo weet je zeker dat jouw gevel er netjes uitziet!

Wil je graag meer weten over het onderhouden of reinigen van jouw gevel? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten