facebook> >

Hoe je het beste het schoonmaken van jouw tapijt kunt aanpakken

4 oktober 2021

Het tapijt in jouw woonkamer of slaapkamer maak je regelmatig schoon door te stofzuigen, maar hoe schoon wordt het tapijt hierdoor? In veel gevallen blijft er nog veel stof of viezigheid in het tapijt achter. Het kan daarom goed zijn om het tapijt een keer grondig te reinigen. Daarnaast kan het natuurlijk ook voorkomen dat er vlekken ontstaan in het tapijt. In deze blog vertellen we je meer over hoe je het reinigen van een tapijt het beste aan kunt pakken!

Welke producten moet ik gebruiken voor het reinigen van mijn tapijt?

Er zijn vele verschillende producten op de markt die speciaal gemaakt zijn voor het reinigen van tapijt. Deze kunnen goed werken, maar er zijn enkele punten waar je goed op moet letten. Als eerste is het belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste hoeveelheden. Dit staat vaak aangegeven of de verpakking van het product. Het is belangrijk dat de juiste verhouding tussen water en het reinigingsproduct wordt gebruikt. Op deze manier krijg je het beste resultaat.

Voordat je gebruik gaat maken van het reinigingsmiddel is het goed om deze eerst te testen op een plek die je niet goed ziet. Denk bijvoorbeeld aan een stukje tapijt onder de bank. Het kan namelijk dat het door jouw gekozen reinigingsmiddel jouw tapijt beschadigd. En dit is zonde! Volg daarnaast altijd de instructies beschreven op het reinigingsmiddel.

Hoe krijg ik hardnekkige vlekken uit het tapijt?

Naast het gebruik van verschillende tapijtreiniging, zijn er een aantal andere methodes die gebruikt kunnen worden om vlekken uit het tapijt te krijgen. Allereerst is het verwijderen van de vlek het makkelijkst wanneer je deze zo snel mogelijk probeert te verwijderen. Dit kun je doen door lauwwarm water over de vlek heen te gooien en vervolgens te deppen met een schone doek. Het is belangrijk om altijd te deppen en nooit te wrijven. Wrijven zal ervoor zorgen dat de viezigheid meer in het tapijt trekt.

Zorgt water niet voor het verwijderen van de vlek? Dan zijn er nog een aantal producten uit het keukenkastje die kunnen helpen bij het reinigen van het tapijt. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van witte natuurazijn. Zorg dat je de witte natuurazijn met een grote hoeveelheid water mengt, ongeveer een verhouding van 1:10. Vervolgens kun je de witte natuurazijn met een schone doek of spons aanbrengen. Probeer ook hierbij alleen te deppen en niet te wrijven.

Een andere goede middel om vlekken uit het tapijt te krijgen is bakpoeder. Het bakpoeder kun je over de vlek heen strooien, om daar vervolgens wat water overheen te gieten. Laat dit een aantal uur intrekken en dep het daarna op. Mocht het niet direct schoon zijn, kun je dit nog een keer herhalen.

Vloerbedekking of tapijt laten reinigen door Kok Schoonmaak

Wil je graag het tapijt, in bijvoorbeeld een kantoorruimte, laten opknappen door een professioneel schoonmaakbedrijf? Schakel Kok Schoonmaak in! Vloeren in bedrijven hebben veel te lijden door het gebruik van vele werknemers, het is daarom belangrijk om een bedrijfsvloer regelmatig te laten reinigen. Kok Schoonmaak maakt voor het reinigen van tapijt gebruik van de Bonnet methode. Deze methode brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo kan het tapijt na de reiniging direct belopen worden. Meer weten over deze techniek of vloeronderhoud door Kok Schoonmaak? Lees het hier!  

Heb je verdere vragen over het schoonmaken van het tapijt of over de werkzaamheden van Kok Schoonmaak? Het is altijd mogelijk om vrijblijvend contact met ons op te nemen. We beantwoorden graag jouw vragen.

Recente blog posts

glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen
blog-kok-schoonmaak-eindejaars-schoonmaak

De ultieme eindejaarsschoonmaak checklist voor bedrijven

calendar icon 20 november 2023

Met deze schoonmaak checklist zorg je ervoor dat elk aspect van je bedrijfsruimte aandacht krijgt, waardoor medewerkers een schone, veilige en aangename werkplek hebben. 

info icon Verder lezen
dagelijkse-schoonmaak

De voordelen van dagelijkse schoonmaak voor jouw bedrijf

calendar icon 17 oktober 2023

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we dat schoonmaak meer is dan enkel een esthetische behoefte; het speelt een cruciale rol in de werking en het succes van elk bedrijf. Veel bedrijven kiezen ervoor om eens in de zoveel tijd hun bedrijf schoon te maken, terwijl anderen de voordelen van een dagelijkse schoonmaak al hebben ontdekt. Maar wat zijn nu echt de voordelen van een dagelijkse schoonmaak? In deze blog duiken we dieper in de positieve effecten van het consistent en dagelijks schoonhouden van jouw bedrijfsruimte.

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten