Hoe je het beste het schoonmaken van jouw tapijt kunt aanpakken

4 oktober 2021

Het tapijt in jouw woonkamer of slaapkamer maak je regelmatig schoon door te stofzuigen, maar hoe schoon wordt het tapijt hierdoor? In veel gevallen blijft er nog veel stof of viezigheid in het tapijt achter. Het kan daarom goed zijn om het tapijt een keer grondig te reinigen. Daarnaast kan het natuurlijk ook voorkomen dat er vlekken ontstaan in het tapijt. In deze blog vertellen we je meer over hoe je het reinigen van een tapijt het beste aan kunt pakken!

Welke producten moet ik gebruiken voor het reinigen van mijn tapijt?

Er zijn vele verschillende producten op de markt die speciaal gemaakt zijn voor het reinigen van tapijt. Deze kunnen goed werken, maar er zijn enkele punten waar je goed op moet letten. Als eerste is het belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste hoeveelheden. Dit staat vaak aangegeven of de verpakking van het product. Het is belangrijk dat de juiste verhouding tussen water en het reinigingsproduct wordt gebruikt. Op deze manier krijg je het beste resultaat.

Voordat je gebruik gaat maken van het reinigingsmiddel is het goed om deze eerst te testen op een plek die je niet goed ziet. Denk bijvoorbeeld aan een stukje tapijt onder de bank. Het kan namelijk dat het door jouw gekozen reinigingsmiddel jouw tapijt beschadigd. En dit is zonde! Volg daarnaast altijd de instructies beschreven op het reinigingsmiddel.

Hoe krijg ik hardnekkige vlekken uit het tapijt?

Naast het gebruik van verschillende tapijtreiniging, zijn er een aantal andere methodes die gebruikt kunnen worden om vlekken uit het tapijt te krijgen. Allereerst is het verwijderen van de vlek het makkelijkst wanneer je deze zo snel mogelijk probeert te verwijderen. Dit kun je doen door lauwwarm water over de vlek heen te gooien en vervolgens te deppen met een schone doek. Het is belangrijk om altijd te deppen en nooit te wrijven. Wrijven zal ervoor zorgen dat de viezigheid meer in het tapijt trekt.

Zorgt water niet voor het verwijderen van de vlek? Dan zijn er nog een aantal producten uit het keukenkastje die kunnen helpen bij het reinigen van het tapijt. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van witte natuurazijn. Zorg dat je de witte natuurazijn met een grote hoeveelheid water mengt, ongeveer een verhouding van 1:10. Vervolgens kun je de witte natuurazijn met een schone doek of spons aanbrengen. Probeer ook hierbij alleen te deppen en niet te wrijven.

Een andere goede middel om vlekken uit het tapijt te krijgen is bakpoeder. Het bakpoeder kun je over de vlek heen strooien, om daar vervolgens wat water overheen te gieten. Laat dit een aantal uur intrekken en dep het daarna op. Mocht het niet direct schoon zijn, kun je dit nog een keer herhalen.

Vloerbedekking of tapijt laten reinigen door Kok Schoonmaak

Wil je graag het tapijt, in bijvoorbeeld een kantoorruimte, laten opknappen door een professioneel schoonmaakbedrijf? Schakel Kok Schoonmaak in! Vloeren in bedrijven hebben veel te lijden door het gebruik van vele werknemers, het is daarom belangrijk om een bedrijfsvloer regelmatig te laten reinigen. Kok Schoonmaak maakt voor het reinigen van tapijt gebruik van de Bonnet methode. Deze methode brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo kan het tapijt na de reiniging direct belopen worden. Meer weten over deze techniek of vloeronderhoud door Kok Schoonmaak? Lees het hier!  

Heb je verdere vragen over het schoonmaken van het tapijt of over de werkzaamheden van Kok Schoonmaak? Het is altijd mogelijk om vrijblijvend contact met ons op te nemen. We beantwoorden graag jouw vragen.

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten