Als bedrijfskantine ben je verplicht om je aan de Warenwet te houden. Ook wel de Hygiënecode en de HACCP-methode genoemd. Deze regels helpen mee aan het zo veilig mogelijk houden van jouw bedrijfskantine en stellen eisen aan het bereidingsproces van jouw producten. We willen natuurlijk niet hebben dat iemand ziek wordt na een bezoekje aan de bedrijfskantine. Bedrijfskantines moeten verschillende maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat er niets fout gaat. Daarnaast bieden deze regels bescherming wanneer je je wel goed aan de regels houdt en er toch iemand ziek wordt.
Een schone werkomgeving waar bacteriën geen kans krijgen. Bedrijfshygiëne is ontzettend belangrijk en vooral in de bedrijfskantine. Er kunnen namelijk verschillende ziektemakers in je eten komen wanneer je je niet goed aan de hygiëneregels houdt. Deze ziektemakers kun je vaak ook niet proeven en/of ruiken. Deze ziektemakers kunnen meevallen, maar als je pech hebt dan kunnen deze ook vervelende gevolgen hebben. Zorg er daarom dus voor dat bedrijf en/of bedrijfskantine hygiëne hoog in je prioriteit lijstje staat.
We zullen enkele kleine voorbeelden voor je op een rijtje zetten, wanneer je aan de slag gaat in een bedrijfskantine dan moet je rekening houden met:
Tip! Gebruik een rol keukenpapier voor het afnemen van vetvlekken. Met een natte doek verspreid je het vet en vuil meestal nog meer over het aanrecht.
HACCP is een afkorting voor Hazard Analysis of Critical Control Points. Er zijn verschillende principes waar je als bedrijfskantine rekening mee moet houden of uit moet voeren. Hierbij kun je denken aan:
Door een goed opgebouwd hygiëneplan en door regelmatig te controleren kan overal hygiënisch gewerkt worden. Uiteindelijk heb je de hygiëne altijd nog zelf in de hand. Ga voor jezelf, je personeel, je bezoekers en de voedselveiligheid dus zorgzaam met de regels en eisen om.
Schone werkplekken en schone keukens zijn noodzakelijk. Voor goede hygiëne is het belangrijk dat er elke dag schoongemaakt wordt. Dit kun je ook uitbesteden aan een expert. Iemand die op de hoogte is van alle regels en technieken. Of dit nu voor langer termijn is of omdat je momenteel met personeelstekort zit. De specialisten van Kok schoonmaak staan graag voor je klaar. De werkzaamheden hangen af van jouw wensen. Hierbij kun je denken aan het serveren van een kopje koffie tot een uitgebreide lunch. Of de volledige schoonmaak van jouw bedrijfskantine. Ook hiervoor voeren we verschillende werkzaamheden uit zoals het afruimen en het plaatsen van servies in de vaatwasser tot de grondige schoonmaak in de keuken en de bedrijfskantine zelf. Kok schoonmaak helpt graag mee met onze uitgebreide bedrijfskantineservice.
Elk bedrijf heeft andere behoeftes. Wanneer het gaat om hygiëne in de bedrijfskantine, dan is Kok schoonmaak dé aangewezen partner. We staan graag voor je klaar op het gebied van bedrijfskantineservice 's. Samen bespreken we welke schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd worden en met welke frequentie.
Wil je graag meer weten over hoe wij het beste jouw bedrijfskantine schoon kunnen houden of welke werkzaamheden we voor jou uit handen kunnen nemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Lees wat er speelt