Een toetsenbord vol met bacteriën

23 juni 2022

Een toetsenbord vol met bacteriën  

Hoe vaak wordt een computer eigenlijk schoongemaakt? Niet vaak genoeg kunnen we je wel vertellen. Een toetsenbord en een muis zijn oppervlakten waar veel bacteriën op terecht komen. Daarom is het wel zo fijn en hygiënisch als deze tijdig worden schoongemaakt.  

Wanneer je de computer gaat schoonmaken wil je hier natuurlijk nauwkeurig mee omgaan. Want goedkoop zijn ze niet. Of je nu een desktop of een laptop schoon gaat maken, we raden aan de spanning eraf te halen. Dit betekent het ontkoppelen van de stekker. In sommige gevallen dient zelfs de accu verwijdert te worden.  

Toetsenbord schoonmaken  

Gebleken uit verschillende onderzoeken is het zo dat sommige toetsenborden meer bacteriën bevatten van een WC. Hoe vies is dat? Het reinigen van een toetsenbord is dus beslist geen overbodige luxe. Zeker in een tijd waarin hygiëne steeds belangrijker is geworden. Een toetsenbord is soms een verzamelplaats van kruimels, haren en stof. 

Maar hoe kun je je toetsenbord het beste schoonmaken? Wij vertellen dit graag. Hou het toetsenbord op zijn kop en schudt deze goed en voorzichtig leeg. Ook kun je een spuitbus met perslucht gebruiken. Hiermee spuit je het vuil makkelijk weg. De bus houd je enkele centimeters van het oppervlak af en met een rustige stroom aan perslucht die je vervolgens langzaam opvoert, spuit je het vuil zo onder het toetsenbord vandaan. Dit blijf je herhalen tot er geen vuil meer tevoorschijn komt.   

Is al het vuil weg? Dan kun je met een licht vochtige doek en een klein beetje schoonmaakalcohol het toetsenbord afnemen.   

Computermuis en beeldscherm schoonmaken  

Naast het schoonmaken van een toetsenbord is het schoonmaken van een computermuis en beeldscherm minstens zo belangrijk. Ook een muis is niet altijd het schoonste apparaat op een bureau. Als allereerste zorg je ervoor dat de muis ontkoppeld is, hierdoor voorkom je kortsluiting. Ook de muis kun je afnemen met een licht vochtige doek met een kleine beetje schoonmaakalcohol. En vergeet de voetjes van de muis niet! Hier kan namelijk ook veel stof aan vast kleven. De stukken waar je lastig bij komt, kun je met een wattenstaafje schoonmaken.   

Het beeldscherm afnemen is iets wat regelmatig gedaan moet worden. Wel met beleid, we willen natuurlijk niet hebben dat er krassen op het beeldscherm komen. Een beeldscherm kun je o.a. schoonmaken met verschillende middeltjes die op het internet aangeboden worden. Deze zijn namelijk speciaal gemaakt om een beeldscherm schoon te maken. Heb je één van die middeltjes niet in huis? Dan is een droge microvezeldoek met een klein beetje schoonmaakalcohol dé oplossing. Wrijf met de doek voorzichtig in cirkels over het beeldscherm heen. Let op! Je mag geen kracht gebruiken bij het schoonmaken van een beeldscherm.   

Klaar? Dan is de computer weer lekker schoon! Probeer dit eens in de maand aan te houden. Zo draag je bij aan een schone werkplek.  

Kok Schoonmaak voor het reinigen van kantoren  

Wil je naast een schone computer ook graag een schoon kantoor voor jezelf en je personeel? Dan is Kok Schoonmaak je aangewezen partner. Neem vrijblijvend contact met ons op, onze medewerkers vertellen graag meer over onze diensten. Vooraf is het mogelijk om een oriënterend gesprek met elkaar te voeren. Zo kunnen we kennis maken en bespreken met welke schoonmaakdiensten wij iets kunnen betekenen.  

 

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten