facebook> >

Duurzaam schoonmaken voor bedrijven

14 december 2020

Verduurzaming wordt steeds belangrijker, ook bij bedrijven. In de schoonmaakbranche werd voorheen vaak gebruik gemaakt van schoonmaakproducten- en machines die slecht zijn voor mens en milieu. Maar het tij is gekeerd: ook in de schoonmaakbranche wordt er met het oog op duurzaamheid en verantwoord ondernemen steeds milieubewuster gewerkt. Daarnaast staat de gezondheid van de werknemers hoog in het vaandel.

Duurzame schoonmaak, goed voor het milieu

Uit onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat meer dan de helft van consumenten het liefst milieuvriendelijke producten kopen. In de huidige maatschappij wordt zorgdragen voor het milieu steeds belangrijker gevonden en wordt de druk op bedrijven om zo duurzaam mogelijk te opereren opgevoerd. Duurzaamheidseisen zijn daarom ook steeds vaker expliciet vermeld in schoonmaakaanbestedingen. Een beter milieu begint bij jezelf, dus waarom niet bij je bedrijf?

Juist bedrijven kunnen het verschil maken en misschien zelfs het goede voorbeeld geven. Gebruiken je werknemers al minder papier en wordt afval gescheiden? Een goed begin. Maar er zijn meer manieren om te verduurzamen als bedrijf: kies voor een professioneel schoonmaakbedrijf die inzet op een duurzame manier van schoonmaken.

Duurzame schoonmaakmiddelen

Bij het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden op een milieubewuste manier is het belangrijk om gebruik te maken van duurzame schoonmaakmaterialen en biologische schoonmaakmiddelen. Door het gebruik van microvezel doeken, bijvoorbeeld, hoef je minder reinigingsmiddelen te gebruiken. Vet en olieachtige substanties hechten zich namelijk beter aan de vezels van een microvezel doek ten opzichte van normale doeken. Bovendien voorkomen microvezels strepen en vlekken. Een droge microvezeldoek kan statische elektriciteit opladen, die stofdeeltjes naar de doek toetrekt. Dat maakt een microvezel doek uitermate geschikt als stofdoek. Ook natuurlijke sponzen doen hun werk net zo goed als synthetische sponzen. Wilt u toch gebruik maken van een schoonmaakmiddel voor de hardnekkige vlekken? Kies dan voor milieuvriendelijke en ecologische reinigingsmiddelen. Deze zijn minder belastend voor het milieu en reinigen net zo goed als de traditionele, milieubelastende schoonmaakmiddelen.

Tips voor duurzaam en milieuvriendelijk schoonmaken

Wilt je jouw bedrijf ook duurzaam laten schoonmaken? Kies dan voor een betrouwbaar schoonmaakbedrijf, waaruit blijkt dat zij het milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Vraag jouw schoonmaakbedrijf naar de producten die ze gebruiken. Zijn ze ecologisch? Met welke materialen wordt er gewerkt? Daarnaast is het belangrijk te kijken naar certificeringen en keurmerken. Veel bedrijven hebben tegenwoordig verschillende certificaten waaruit blijkt dat zij werken volgens bepaalde normen die ten goede komen aan het milieu. Een voorbeeld is het OSB+ certificaat. De OSB+-normen zijn een vorm van zelfregulering die als doel hebben het kwaliteitsdenken te vergroten en de kwaliteit verder te verbeteren. Ook bedrijven die gekwalificeerd met een kwaliteitssysteem volgens de NEN-EN-ISO 9001:2008 norm is aan te raden. Deze internationale norm specificeert specifieke eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem. Daarmee dient het bedrijf aan te kunnen tonen dat zij in staat is om op consistente wijze producten te leveren die voldoen aan de eisen van de klant en van toepassing zijnde wet- en regelgeving en er alles aan doet om de klanttevredenheid te verhogen door het systeem doeltreffend toe te passen, en tevens conform de van toepassing zijnde wet- en regelgeving werken. ISO 9001 is dé internationaal geaccepteerde standaard voor Kwaliteitsmanagementsystemen. Als laatste de tip om als bedrijf na te gaan of het schoonmaakbedrijf wat je inhuurt werkt conform SVS-methoden. Deze methoden worden binnen de opleidingen gehanteerd om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen met een zo klein mogelijke belasting voor het personeel.

Kok Schoonmaak uit Gouda heeft duurzaam schoonmaken hoog in het vaandel, werkt volgens de ISO 9001:2008 norm en is in het bezit van diverse keurmerken en certificatie die in het teken staan van duurzaam ondernemen. Wil je jouw bedrijf ook verantwoord en milieubewust laten reinigen? Maak direct een afspraak op ons hoofdkantoor en begin vandaag nog met de verduurzaming van jouw bedrijf.

Recente blog posts

glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen
blog-kok-schoonmaak-eindejaars-schoonmaak

De ultieme eindejaarsschoonmaak checklist voor bedrijven

calendar icon 20 november 2023

Met deze schoonmaak checklist zorg je ervoor dat elk aspect van je bedrijfsruimte aandacht krijgt, waardoor medewerkers een schone, veilige en aangename werkplek hebben. 

info icon Verder lezen
dagelijkse-schoonmaak

De voordelen van dagelijkse schoonmaak voor jouw bedrijf

calendar icon 17 oktober 2023

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we dat schoonmaak meer is dan enkel een esthetische behoefte; het speelt een cruciale rol in de werking en het succes van elk bedrijf. Veel bedrijven kiezen ervoor om eens in de zoveel tijd hun bedrijf schoon te maken, terwijl anderen de voordelen van een dagelijkse schoonmaak al hebben ontdekt. Maar wat zijn nu echt de voordelen van een dagelijkse schoonmaak? In deze blog duiken we dieper in de positieve effecten van het consistent en dagelijks schoonhouden van jouw bedrijfsruimte.

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten