facebook> >

Alles over bedrijfshygiëne 

9 december 2022

Bedrijfshygiëne is van groot belang om meerdere redenen. Kok Schoonmaak helpt je graag bij het verrichten van verschillende taken rondom de hygiëne in een bedrijf. Door middel van bedrijfshygiëne, voorkom je de kans op het verspreiden van ziektes binnen een pand. Steriel te werk gaan voorkomt dit soort vervelende problemen. Wij beschikken over de juiste schoonmaakmiddelen van hoogwaardige kwaliteit. We doen er alles aan om jouw bedrijf goed van dienst te zijn. Na afloop hopen we dat je terugkijkt op een tevreden samenwerking en natuurlijk een prachtig resultaat. Wil je meer weten over bedrijfshygiëne en wat er allemaal bij komt kijken? Lees dan maar snel verder, want daar gaan we het uitgebreid over hebben.  

Hygiënevoorschriften: wat zijn de voordelen? 

Om wat voor pand het nu ook gaat, in iedere onderneming moeten een aantal hygiënevoorschriften worden opgevolgd. Hierdoor wordt de kans op het overbrengen van ziektes tot een minimum beperkt. Hygiënevoorschriften kunnen per soort bedrijf verschillen. Voedingsindustrieën en ziekenhuizen hebben uiteraard hogere eisen binnen de voorschriften. Het beschermt de gezondheid van zowel het personeel als de bezoekers.

Waarom is bedrijfshygiëne zo belangrijk?  

Wanneer er ziektegevallen zijn na een bezoek aan jouw bedrijf (zoals bijvoorbeeld een restaurant), dan kunnen de voorschriften die je hanteert gecontroleerd worden. De voorschriften bieden een wettelijke bescherming voor dit soort gevallen. Verder dragen de hygiënevoorschriften op de werkplek bij aan de productveiligheid. Bied klanten vertrouwen en zorg voor een goede status binnen jouw bedrijf. Ook wordt de gezondheid van de werknemers op deze manier beschermd.  

Algemene bedrijfshygiëne voor werkplekken 

Wil je weten wat de algemene bedrijfshygiëne voorschriften voor werkplekken zijn en heb je interesse in het schoonmaakonderhoud? Dit zijn regels die gelden voor allerlei soorten bedrijfsruimtes. Op plekken zoals toiletten en kantoorruimtes moet uiteraard extra aandacht aan besteden worden. 

Algemene bedrijfshygiëne regels in het kort:  

  • Dagelijks moeten gebouwen en ruimtes in een bedrijf grondig schoongemaakt worden; 
  • In ruimtes waar veel bezoeker binnentreden, dient de schoonmaakfrequentie hoog te zijn; 
  • Oppervlakken zoals: tafels, deurklinken en lichtknoppen moeten regelmatig worden schoongemaakt. Dit zijn plekken die veel worden aangeraakt; 
  • Sanitaire ruimtes (dit kan verschillen per branche) moeten regelmatig gedesinfecteerd of schoongemaakt worden; 
  • Bij de schoonmaak worden er schoonmaakhandschoenen gedragen en handen worden regelmatig gewassen; 
  • Textiel dat in aanmerking komt met levensmiddelen, moeten dagelijks schoongemaakt worden; 
  • Het water waar de schoonmaak mee wordt verricht, moet vaak vervangen worden en 
  • Afvalbakken moeten dagelijks of met grote regelmaat worden geleegd. 

Bedrijfshygiëne door Kok Schoonmaak 

Heb je interesse in de schoonmaak van jouw bedrijf? Dan helpt Kok Schoonmaak je graag verder. Ons team, dat bestaat uit ervaren specialisten, werkt met producten van hoogwaardige kwaliteit. We voeren verschillende soorten diensten uit rondom de schoonmaak. Een goede en duidelijke samenwerking met onze klanten vinden we erg belangrijk. Na afloop van een gesprek bieden we een heldere werkomschrijving. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en zijn er geen onaangename verrassingen. Verder kan het werk later altijd nog aangepast worden, wanneer je van gedachten veranderd. Wij hebben voor ieder budget een oplossing op maat.  

Behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak. We gaan in gesprek om de wensen en eisen te bespreken. We delen onze jarenlange kennis en helpen je graag verder. 

Recente blog posts

glasbewassing-kok-schoonmaak

7 redenen waarom glasbewassing zo belangrijk is

calendar icon 27 mei 2024

Heb je ooit stilgestaan bij de impact van schone ramen op jouw bedrijf? Hoewel het misschien een klein detail lijkt, speelt glasbewassing een cruciale rol in de uitstraling en efficiëntie van je bedrijfsomgeving. Van het verbeteren van de eerste indruk die klanten krijgen tot het verhogen van de productiviteit van je medewerkers, schone ramen hebben tal van voordelen. Ontdek waarom het de investering waard is om regelmatig een professioneel glazenwassersbedrijf in te schakelen en hoe dit jouw bedrijf ten goede kan komen.

info icon Verder lezen
glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten