facebook> >

Alles over bedrijfshygiëne 

9 december 2022

Bedrijfshygiëne is van groot belang om meerdere redenen. Kok Schoonmaak helpt je graag bij het verrichten van verschillende taken rondom de hygiëne in een bedrijf. Door middel van bedrijfshygiëne, voorkom je de kans op het verspreiden van ziektes binnen een pand. Steriel te werk gaan voorkomt dit soort vervelende problemen. Wij beschikken over de juiste schoonmaakmiddelen van hoogwaardige kwaliteit. We doen er alles aan om jouw bedrijf goed van dienst te zijn. Na afloop hopen we dat je terugkijkt op een tevreden samenwerking en natuurlijk een prachtig resultaat. Wil je meer weten over bedrijfshygiëne en wat er allemaal bij komt kijken? Lees dan maar snel verder, want daar gaan we het uitgebreid over hebben.  

Hygiënevoorschriften: wat zijn de voordelen? 

Om wat voor pand het nu ook gaat, in iedere onderneming moeten een aantal hygiënevoorschriften worden opgevolgd. Hierdoor wordt de kans op het overbrengen van ziektes tot een minimum beperkt. Hygiënevoorschriften kunnen per soort bedrijf verschillen. Voedingsindustrieën en ziekenhuizen hebben uiteraard hogere eisen binnen de voorschriften. Het beschermt de gezondheid van zowel het personeel als de bezoekers.

Waarom is bedrijfshygiëne zo belangrijk?  

Wanneer er ziektegevallen zijn na een bezoek aan jouw bedrijf (zoals bijvoorbeeld een restaurant), dan kunnen de voorschriften die je hanteert gecontroleerd worden. De voorschriften bieden een wettelijke bescherming voor dit soort gevallen. Verder dragen de hygiënevoorschriften op de werkplek bij aan de productveiligheid. Bied klanten vertrouwen en zorg voor een goede status binnen jouw bedrijf. Ook wordt de gezondheid van de werknemers op deze manier beschermd.  

Algemene bedrijfshygiëne voor werkplekken 

Wil je weten wat de algemene bedrijfshygiëne voorschriften voor werkplekken zijn en heb je interesse in het schoonmaakonderhoud? Dit zijn regels die gelden voor allerlei soorten bedrijfsruimtes. Op plekken zoals toiletten en kantoorruimtes moet uiteraard extra aandacht aan besteden worden. 

Algemene bedrijfshygiëne regels in het kort:  

  • Dagelijks moeten gebouwen en ruimtes in een bedrijf grondig schoongemaakt worden; 
  • In ruimtes waar veel bezoeker binnentreden, dient de schoonmaakfrequentie hoog te zijn; 
  • Oppervlakken zoals: tafels, deurklinken en lichtknoppen moeten regelmatig worden schoongemaakt. Dit zijn plekken die veel worden aangeraakt; 
  • Sanitaire ruimtes (dit kan verschillen per branche) moeten regelmatig gedesinfecteerd of schoongemaakt worden; 
  • Bij de schoonmaak worden er schoonmaakhandschoenen gedragen en handen worden regelmatig gewassen; 
  • Textiel dat in aanmerking komt met levensmiddelen, moeten dagelijks schoongemaakt worden; 
  • Het water waar de schoonmaak mee wordt verricht, moet vaak vervangen worden en 
  • Afvalbakken moeten dagelijks of met grote regelmaat worden geleegd. 

Bedrijfshygiëne door Kok Schoonmaak 

Heb je interesse in de schoonmaak van jouw bedrijf? Dan helpt Kok Schoonmaak je graag verder. Ons team, dat bestaat uit ervaren specialisten, werkt met producten van hoogwaardige kwaliteit. We voeren verschillende soorten diensten uit rondom de schoonmaak. Een goede en duidelijke samenwerking met onze klanten vinden we erg belangrijk. Na afloop van een gesprek bieden we een heldere werkomschrijving. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en zijn er geen onaangename verrassingen. Verder kan het werk later altijd nog aangepast worden, wanneer je van gedachten veranderd. Wij hebben voor ieder budget een oplossing op maat.  

Behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak. We gaan in gesprek om de wensen en eisen te bespreken. We delen onze jarenlange kennis en helpen je graag verder. 

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten