facebook> >
slideshowbottom slideshowbottom

Last van veel Stof? Dit moet je doen!

16 mei 2023

Op kantoor ongestoord werken en je takenlijstje afvinken. Het klinkt zo eenvoudig, maar heb jij op kantoor te maken met veel stof, dan kan dit jouw planning flink in de war schoppen. Kok schoonmaak helpt jou om vat te krijgen op de stofdeeltjes die bij jou op de werkplek circuleren. Zo werk jij niet alleen productiever en op een gezonde manier, maar blijft jouw kantoor ook aantrekkelijk voor je klanten. 

Wat te doen tegen stof? 

Om de strijd tegen stof aan te aan, is het goed om te begrijpen wat stof is. Om kort van stof te zijn: het bestaat uit verschillende kleine deeltjes die zowel binnen als buiten rondzwieren. Door de luchtcirculatie komen deze deeltjes op de meest uiteenlopende plekken terecht. Behalve stof op je bureau, kom je het ook tegen in je toetsenbord, op je beeldscherm en zelfs in de kleinste hoekjes van je kantoor. Niet alleen ontsierend, maar ook boordevol pollen, mijten en schilfers. Alle reden dus om de strijd met stof aan te gaan en vanaf nu te profiteren van een schone en gezonde werkomgeving. 

Schaf een luchtreiniger aan 

Met een luchtreiniger worden de kleine stofdeeltjes niet alleen uit de lucht gehaald, maar ook van jouw werkplek verwijderd. Met een schone lucht als resultaat, werk jij ongestoord aan je deadlines. De aanschaf van een luchtreiniger is niet bepaald goedkoop. Vergelijk daarom de prijzen van zakelijke luchtreinigers met het geld dat je betaalt voor uitgebreide schoonmaak en maak een weloverwogen keuze. 

Roosters schoonhouden 

Ventileren is belangrijk voor een gezond werkklimaat. Ventilatierooster helpen hierbij. Zorg dat je de ventilatieroosters met regelmaat schoonmaakt. Dit kan met behulp van een staalborstel. Hiermee haal je het dikste vuil en stof direct van de roosters af. Pak daarna een sopje met water en soda erbij en gebruik een spons om je ventilatierooster goed schoon te maken. Ontbreekt het je aan tijd voor het reinigen van je roosters? Schakel dan professionele schoonmaakhulp in. 

Tapijt reinigen 

Het tapijt in je kantoor is een broedplaats voor stofdeeltjes. Door het tapijt met regelmaat te reinigen, voorkom je een overdaad aan haren, nagelresten en schilfers. Om je werkproces niet te onderbreken, is het verstandig het reinigen van het tapijt buiten kantoortijd uit te voeren. Leg dit in handen van Kok schoonmaak en geniet elke werkdag opnieuw van een stofvrije omgeving die ook nog eens fris ruikt. Na een lange werkdag ga je lekker naar huis om de volgende dag een schoon en opgeruimd kantoor binnen te lopen. 

Schakel de hulp van Kok schoonmaak in  

Wil je de strijd tegen stof op kantoor winnen, dan is regelmatige schoonmaak noodzakelijk. Voorkom dat jij en je personeelsleden hier tijdens de werkuren mee bezig gaan en schakel de hulp van Kok schoonmaak in. Onze schoonmaakmedewerkers komen langs op het moment dat ze niemand tot last zijn. Wij weten als geen ander hoe we al jouw werkplekken schoon, fris en hygiënisch moeten houden. Neem je ons bedrijf in de arm voor jouw schoonmaakonderhoud, dan bepaal je helemaal zelf of wij alleen stof gaan vangen, of ook andere werkzaamheden voor je mogen uitvoeren. 

Recente blog posts

glasbewassing-kok-schoonmaak

7 redenen waarom glasbewassing zo belangrijk is

calendar icon 27 mei 2024

Heb je ooit stilgestaan bij de impact van schone ramen op jouw bedrijf? Hoewel het misschien een klein detail lijkt, speelt glasbewassing een cruciale rol in de uitstraling en efficiëntie van je bedrijfsomgeving. Van het verbeteren van de eerste indruk die klanten krijgen tot het verhogen van de productiviteit van je medewerkers, schone ramen hebben tal van voordelen. Ontdek waarom het de investering waard is om regelmatig een professioneel glazenwassersbedrijf in te schakelen en hoe dit jouw bedrijf ten goede kan komen.

info icon Verder lezen
glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten