facebook> >

De Bonnet methode voor het reinigen van vloerbedekkingen

23 januari 2023

De Bonnet methode is het reinigen van tapijt. De methode wordt al een lange tijd gedaan. Sterker nog, vanaf de jaren 90 werd deze methode al ingezet. Het tapijt wordt zo gereinigd dat het er weer uitziet als nieuw. Heb je vlekken of andere oneffenheden in het tapijt? Dan is het van belang om deze zo snel mogelijk te verhelpen. Kok Schoonmaak helpt graag verder en vertelt meer over de Bonnet methode voor het reinigen van vloeren.  

De Bonnet methode: wat is het? 

Het is een veelgebruikte methode voor het reinigen van diverse vloerbedekkingen. Wil je deze methode uitvoeren?  

Dan heb je het volgende nodig: 

  • Een éénschijfsmachine
  • Katoenen pads of microvezel pads.  

Voordat je begint met reinigen, met behulp van de bovenstaande producten, is het van belang het tapijt grondig te stofzuigen. Dit kun je het beste doen met een borstelstofzuiger. Heb je de bovenstaande stappen gevolgd? Gooi dan reinigingsmiddel over het tapijt heen. Laat dit gedurende de tijd intrekken, zodat het tapijt tijd heeft om het vuil los te weken. Nu kun je gebruik maken van de éénschijfsmachine, waaronder een katoenen of microvezel pad zit. De pad heeft een absorberende werking, wat erg handig kan zijn voor een grondige schoonmaak. Het vuil komt los en het wordt verwijderd uit het tapijt. Wanneer de vloerbedekking over veel vuil beschikt, dan kun je de volle pad vervangen voor een schone pad. Een bijkomend voordeel is dat de pads machinaal gewassen kunnen worden, waardoor je ze later weer kunt gebruiken. 

Bonnet systeem: de voordelen 

Misschien vraag je jezelf nu af ‘waarom zou ik deze methode gebruiken en waarom werkt deze methode zo goed? De Bonnet methode brengt enkele voordelen met zich mee. Wanneer je de reiniging van het tapijt hebt voltooid dan zal de vloerbedekking binnen een snelle tijd droog zijn. Het zou tenslotte vervelend zijn wanneer je vele uren moet wachten tot het tapijt droog is, omdat er doorgaans veel over gelopen wordt. Nadat het tapijt gedroogd is kun je binnen de kortste keren weer op het tapijt lopen. Handig hé? Bij het schoonmaken van het tapijt door middel van het Bonnet systeem, stoor je geen andere. Het is namelijk een zeer geluidsarm systeem. Verder zijn de producten die je moet aanschaffen goedkoop en eenvoudig.  

  • Snel droog 
  • Geluidarm 
  • Goedkoop 
  • Eenvoudig  

Tips voor de Bonnet methode 

Gebruik bij deze methode geen zeep, want dat wordt het tapijt juist sneller vervuild. Gebruik je bijvoorbeeld een koolzuurhoudend reinigingsmiddel? Dan raakt het tapijt minder snel vervuild. Het Bonnet systeem is een tapijtreiniging die we veel zien terugkomen in bijvoorbeeld instellingen en bedrijven. Dit komt mede doordat de methode eenvoudig en goedkoop is. Daarnaast neemt het niet veel tijd in beslag.  

De Bonnet methode uitbesteden?

Als professioneel en ervaren schoonmaakbedrijf beschikken wij ook over kennis van de Bonnet methode. Graag voeren wij dit op locatie uit. Meer informatie over de mogelijkheden, kosten of andere vragen? Neem contact met ons op. 

Recente blog posts

glasbewassing-kok-schoonmaak

7 redenen waarom glasbewassing zo belangrijk is

calendar icon 27 mei 2024

Heb je ooit stilgestaan bij de impact van schone ramen op jouw bedrijf? Hoewel het misschien een klein detail lijkt, speelt glasbewassing een cruciale rol in de uitstraling en efficiëntie van je bedrijfsomgeving. Van het verbeteren van de eerste indruk die klanten krijgen tot het verhogen van de productiviteit van je medewerkers, schone ramen hebben tal van voordelen. Ontdek waarom het de investering waard is om regelmatig een professioneel glazenwassersbedrijf in te schakelen en hoe dit jouw bedrijf ten goede kan komen.

info icon Verder lezen
glazenwassersbedrijf-inhuren

Waarom een glazenwassersbedrijf inhuren een slimme zet is voor jouw bedrijf

calendar icon 6 mei 2024

Wordt de uitstraling van je bedrijf belemmerd door vuile ramen? Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf biedt vele voordelen. We vertellen je graag meer waarom dit een slimme investering is voor elk bedrijf!

info icon Verder lezen
schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen van vroeger en nu

calendar icon 11 januari 2024

Bij Kok Schoonmaak begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven evolueren en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze zakelijke partners. Een van de meest opvallende veranderingen in de schoonmaakindustrie is de evolutie van schoonmaakmiddelen. In deze blog nemen we je mee door de tijd en verkennen we de geschiedenis van schoonmaakmiddelen, van vroeger tot nu. 

info icon Verder lezen
schone-werkomgeving-productiviteit

De Impact van een schone werkomgeving op de productiviteit

calendar icon 4 december 2023

Stel je een typisch kantoor voor. Papieren liggen overal, stofnesten in de hoeken, en een algemeen gevoel van wanorde heerst. Medewerkers lijken moe, gestrest, en de lucht is stoffig. In de moderne bedrijfswereld is een opgeruimde werkomgeving niet langer alleen een kwestie van hygiëne, maar speelt het ook een belangrijke rol in het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Met de groeiende nadruk op welzijn op de werkvloer, is het belangrijk dat bedrijven aandacht besteden aan de fysieke omgeving waarin hun werknemers opereren. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe een schone werkomgeving de productiviteit kan beïnvloeden en bieden we praktische tips om dit te realiseren. 

info icon Verder lezen

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten