De Bonnet methode voor het reinigen van vloerbedekkingen

23 januari 2023

Kok Schoonmaak BV

De Bonnet methode is het reinigen van uw tapijt. De methode wordt al een lange tijd gedaan. Sterker nog, vanaf de jaren 90 werd deze methode al ingezet. Het tapijt wordt zo gereinigd dat het er weer uitziet als nieuw. Heeft u vlekken of andere oneffenheden in uw tapijt? Dan is het van belang om deze zo snel mogelijk te verhelpen. Kok Schoonmaak helpt u graag verder en vertelt u meer over de Bonnet methode voor het reinigen van vloeren.  

De Bonnet methode: wat is het? 

Het is een veelgebruikte methode voor het reinigen van diverse vloerbedekkingen. Wilt u deze methode uitvoeren?  

Dan heeft u het volgende nodig: 

  • Een éénschijfsmachine; 
  • Katoenen pads of microvezel pads.  

Voordat u begint met reinigen, met behulp van de bovenstaande producten, is het van belang uw tapijt grondig te stofzuigen. Dit kunt u het beste doen met een borstelstofzuiger. Heeft u de bovenstaande stappen gevolgd? Gooi dan reinigingsmiddel over het tapijt heen. Laat dit gedurende de tijd intrekken, zodat het tapijt tijd heeft om het vuil los te weken. Nu kunt u gebruik maken van de éénschijfsmachine, waaronder een katoenen of microvezel pad zit. De pad heeft een absorberende werking, wat erg handig kan zijn voor een grondige schoonmaak. Het vuil komt los en het wordt verwijderd uit het tapijt. Wanneer uw vloerbedekking over veel vuil beschikt, dan kunt u de volle pad vervangen voor een schone pad. Een bijkomend voordeel is dat de pads machinaal gewassen kunnen worden, waardoor u ze later weer kunt gebruiken. 

Bonnet systeem: de voordelen 

Misschien vraag u uzelf nu af ‘waarom zou ik deze methode gebruiken en waarom werkt deze methode zo goed? De Bonnet methode brengt enkele voordelen met zich mee. Wanneer u de reiniging van uw tapijt heeft voltooid dan zal de vloerbedekking binnen een snelle tijd droog zijn. Het zou tenslotte vervelend zijn wanneer u vele uren moet wachten tot het tapijt droog is, omdat er doorgaans veel over gelopen wordt. Nadat het tapijt gedroogd is kunt u binnen de kortste keren weer op het tapijt lopen. Handig hé? Bij het schoonmaken van het tapijt door middel van het Bonnet systeem, stoort u geen andere. Het is namelijk een zeer geluidsarm systeem. Verder zijn de producten die u moet aanschaffen goedkoop en eenvoudig.  

  • Snel droog 
  • Geluidarm 
  • Goedkoop 
  • Eenvoudig  

Tips voor de Bonnet methode 

Gebruik bij deze methode geen zeep, want dat wordt het tapijt juist sneller vervuild. Gebruikt u bijvoorbeeld een koolzuurhoudend reinigingsmiddel? Dan raakt het tapijt minder snel vervuild. Het Bonnet systeem is een tapijtreiniging die we veel zien terugkomen in bijvoorbeeld instellingen en bedrijven. Dit komt mede doordat de methode eenvoudig en goedkoop is. Daarnaast neemt het niet veel tijd in beslag.  

De Bonnet methode uitbesteden?

Als professioneel en ervaren schoonmaakbedrijf beschikken wij ook over kennis van de Bonnet methode. Graag voeren wij dit op locatie uit. Meer informatie over de mogelijkheden, kosten of andere vragen? Neem contact met ons op. 

Interesse in ons werk?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

offerte icon Offerte aanvragen
Tekst - Nieuwshighlights

Laatste nieuws

Lees wat er speelt

Kok Schoonmaak BV logo
Kok Schoonmaak BV
Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
info icon Alle nieuwsberichten bekijken

Diensten